{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učenici u Cerskoj dobili vrijedne donacije

31.5.2013. u 10:25
0
0
Učenici u Cerskoj dobili vrijedne donacije
0
Učenici Osnovne škole Vuk Karadžić Vlasenica – Područno odjeljenje Cerska obradovani su vrijednom donacijom.
Mališani u Cerskoj dobili su na upotrebu uređenu i opremljenu učionicu i školsku biblioteku, uručeni ime je kompjuterska oprema te pojedinačni paketi sa hranom, školskim priborom, higijenskim potrepštinama za njih i njihove porodice.

Ovu vrijednu donaciju učenicima i nastavnicima Područne škole u Cerskoj uručili su uposlenici kompanije Roche u Bosni i Hercegovini koji su predaju donacije iskoristili za druženje sa mališanima iz Cerske i njihovim roditeljima, koji su toplo pozdravili goste iz Sarajeva.

Obraćajući se učenicima koji u Područnom odjeljenju Cerska pohađaju nastavu od prvog do petog razreda, Adnan Filipović, generalni direktor Roche d.o.o. – Roche Ltd, rekao je da ova donacija označava početak jednog prijateljstva.

"Vaši roditelji su vam sigurno rekli da je znanje jako važno. I jeste, iz dva razloga. Kao prvo, znanje vam omogućava da napredujete u životu i nađete zaposlenje te tako osigurate i sebe i svoje porodice. Kao drugo, znanje je važno jer vam ga niko ne može oduzeti, ono što naučite i znate zauvijek ostaje vaše. Ovo današnje druženje je prvi dio naše akcije, koju ćemo nastaviti 15. juna, kada ćete vi zajedno sa vašim nastavnicima i roditeljima doći u Sarajevo. U Sarajevu ćemo posjetiti Zoološki vrt, prošetati Baščaršijom i opet se lijepo družiti", istaknuo je Filipović.

U izjavi za predstavnike medija, on je naglasio da izuzetno zadovoljstvo predstavlja to što u godini kada kompanija Roche obilježava deceniju uspješne kampanje "Roche Children Walk" - (Roche šetnja za djecu), uposlenici Roche u BiH su u Cerskoj u humanoj misiji koja ima za cilj pružiti pomoć djeci, učenicima Osnovne škole Vuk Karadžić, Područno odjeljenje Cerska

On je pojasnio da uposlenici kompanije Roche u cijelom svijetu, pomažu mališanima afričke države Malawi, a uposlenici ove kompanije u Bosni i Hercegovini, smatraju svojom ljudskom dužnošću da pomažu, kako mališanima u Malawiu, koji žive u jako teškim uslovima, tako i djeci u Bosni i Hercegovini.

"Djeca, mahom povratnici u Cersku, pravi su mali heroji koji svoje prve korake u život čine u uslovima za koje smatramo da mogu i moraju biti puno bolji. Zato smo se opredijelili da ove godine pomognemo upravo njima, obnovom jedne učionice i školske biblioteke, donacijom računarske opreme, sportskih rekvizita i pojedinačnih paketa sa hranom i školskim priborom za mališane Cerske. Ovu akciju smatramo našim ulaganjem u budućnost svih nas, jer ulažemo u djecu i njihovo obrazovanje. Ovim putem želimo pozvati i druge da pomognu mališanima Cerske, da onoliko koliko su u mogućnosti doprinesu njihovom sretnijem djetinjstvu i svjetlijoj budućnosti", apelirao je Filipović.

Zahvaljujući na donaciji, Alema Talović, profesorica razredne nastave u Područnom odjeljenju Cerska istaknula je kako ova pomoć, ali i posjeta puno znači mališanima i njihovim roditeljima.

"Život se ovdje odvija u veoma teškim uslovima. Prije rata, ovu školu pohađalo je oko 700 učenika, radilo se u tri smjene. Danas naša škola broji 26 učenika koji nastavu pohađaju u kombinovanim razredima. Njima i njihovim roditeljima ova pomoć znači puno, jer se radi o povratničkim porodicama u kojima niko ne radi, pomoći nema. Zato vam puno hvala za sve", istaknula je Talović.

Mališani iz Cerske goste iz Sarajeva i svoje roditelje oduševili su kratkom predstavom u kojoj su izveli dječije pjesmice i recitacije. Druženje je nastavljeno slikanjem ruku prijateljstva i prigodnom zakuskom koju su osigurali gosti iz Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: