BiH
0

Učenici iz Cerske na izletu u Sarajevu

FENA
Mališani iz Cerske koji su prošlog mjeseca bili domaćini uposlenicima kompanije Roche u BiH, zahvaljujući tada skopljenom prijateljstvu, prvi put su danas posjetili Sarajevo.

Uposlenici Rochea, s direktorom Adnanom Filipovićem na čelu, bili su domaćini djeci iz osnovne škole "Vuk Karadžić" Vlasenica – Područno odjeljenje Cerska.

Njih 33-oje su prvi put otkrivali čari zoološkog vrta Pionirska dolina, šetali Baščaršijom i odgledali crtani film "Čuvari šume" u Cinema Cityju.

Boravak učenika iz Cerske u Sarajevu nastavak je akcije "Roche dječija šetnja 2013." u okviru koje su uposlenici Rochea u BiH krajem maja mališanima uredili i opremili učionicu, biblioteku, donirali kompjutersku opremu i porodične pakete.

Filipović je poželio dobrodošlicu mališanima i istakao veliko zadovoljstvo činjenicom da u godini kada kompanija Roche obilježava deceniju uspješne kampanje "Roche šetnja za djecu", uposlenici Rochea u BiH su u Cerskoj u humanoj misiji koja ima za cilj pružiti pomoć dijeci.

  • Dijeca, mahom povratnici u Cersku, pravi su mali heroji koji svoje prve korake u život čine u uslovima za koje smatramo da mogu i moraju biti puno bolji. Zato smo se opredijelili da ove godine pomognemo upravo njima, obnovom jedne učionice i školske biblioteke, donacijom računarske opreme, sportskih rekvizita i pojedinačnih paketa sa hranom i školskim priborom. Danas smo u prilici da našim malim prijateljima iz Cerske uzvratimo dobrodošlicu i gostoprimstvo koje su nam pružili prilikom našeg boravka u njihovoj školi krajem maja. Ovu akciju smatramo našim ulaganjem u budućnost svih nas, jer ulažemo u djecu i njihovo obrazovanje - kazao je Filipović.

Pozvao je i druge da pomognu mališanima Cerske te da onoliko koliko su u mogućnosti doprinesu njihovom sretnijem djetinjstvu i svjetlijoj budućnosti.

Druženju dijece i odraslih prisustvovao je i ambasador Švicarske u BiH Andree Shheller, saopćio je PRag d.o.o.