Sakupljanje pomoći za troje djece u Banjoj Luci

S
SRNA
15.12.2011. u 11:03
0
8
Sakupljanje pomoći za troje djece u Banjoj Luci
0
Sakupljanje pomoći za troje djece u Banjoj Luci
Vijeće banjalučke Mjesne zajednice (MZ) Starčevica organizuje humanitarnu akciju prikupljanja pomoći u hrani, odjeći, obući i drugim potrepštinama za troje djece uzrasta pet, šest i 12 godina koja žive u ovoj mjesnoj zajednici u teškom materijalnom stanju.
Zamjenik predsjednika Vijeća MZ Starčevica Đorđe Knežević rekao je za Srnu da će se pomoć prikupljati sutra od 8.00 do 15.00 sati u prostorijama ove MZ.

"Pozivaju se svi ljudi dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu da ovo troje djece prebrode zimu", rekao je Knežević i dodao da ovoj djeci treba sve - odjeća, obuća, brašno, ulje, so, šećer, sredstva za higijenu, igračke...

On je pojasnio da petogodišnja djevojčica živi sa nemoćnom bakom jer joj je nedavno umrla majka, dok šestogodišnjak i njegova 12 godina stara sestra žive sa ocem koji je za vrijeme rata bio u hrvatskom logoru Lora i majkom koja boluje od karcinoma dojke.

"Ovo su strašne sudbine i zato je važno da se aktiviramo i da im pomognemo", rekao je Knežević i dodao da je humanitarna akcija za ovu djecu jedna u nizu akcija koje provodi Vijeće MZ Starčevica.

Knežević je istakao da je Centar za socijalni rad Banja Luka stavio djecu na spisak za javnu kuhinju i da imaju obezbijeđen po jedan obrok dnevno.


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: