Zbog niskih temperatura
0

Otvoreni privremeni punktovi Narodne kuhinje u B. Luci

Piše: D. T.
U podne podijeljen 121 obrok (Foto: SRNA)
U podne podijeljen 121 obrok (Foto: SRNA)
Gradska organizacija Crvenog krsta Banja Luka danas je, zbog izuzetno niskih temperatura, u banjalučkim naseljima Lazarevo i Zalužani privremeno otvorila izdvojene punktove Narodne kuhinje.

Danas u podne, u pomenutim banjalučkim naseljima podijeljen je 121 obrok najugroženijim stanovnicima mjesnih zajednica Zalužani, Kuljani, Priječani, te Lazareva 1 i Lazareva 2. Kako je saopšteno, obroci će biti pripremani u glavnoj kuhinji Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, te u kuhinji banjalučkog Crvenog krsta.

Istovremeno, za socijalno ugrožene porodice na ruralnom području biti će dostavljeni paketi prehrambenih namirnica, u vrijednosti od 50 KM po paketu.

Kako je najavljeno, pomoć će dobiti 343 porodice, sa oko 800 članova u mjesnim zajednicama Borkovići, Bočac, Bronzani Majdan, Gornja Piskavica, Goleši, Donja Kola, Dragočaj, Karanovac, Kola, Krmine, Krupa na Vrbasu, Ljubačevo, Mišin Han, Piskavica, Potkozarje, Saračica, Stričići i Šargovac.

Riječ je o porodicama kojima je Centar za socijalni rad, u skladu sa Zakonom, utvrdio status socijalno ugroženih i pravo na novčanu pomoć. Paketi će biti dostavljani sukcesivno, o čemu će mjesne zajednice i stanovništvo biti blagovremeno obaviješteni.