"Plemenito srce" u akciji
0

Vogošća: 144 mališana obradovana novim torbama

Sarajevo-x.com
(Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com)
Omladinsko Udruženje "Plemenito srce" iz Vogošće podjelilo je danas 144 školske torbe sa kompletnim školskim priborom za djecu iz porodica sa lošim materijalno-socijalnim stanjem.

Najveći broj učenika koji su primili ove poklone bili su iz šest škola sa općine Vogošća, a bilo je i nekoliko učenika i iz drugih škola sa područja Kantona Sarajevo.

Novoosnovano udruženje "Plemenito srce" je uspjelo organizovati dvije akcije prikupljanja i podjele prehrambenih proizvoda i odjeće za učenike od prvog do osmog razreda.

"Pritekli smo u pomoć jednoj porodici kojoj je to zaista bilo potrebno i uručili joj neophodnu odjeću, hranu i školski pribor za njihovo dijete. Dugoročni cilj udruženja je uspostavljanje što bolje saradnje sa drugim udruženjima kako domaćim tako i iz inostranstva, razmjena iskustava, prikupljanje novčanih sredstava za organizovanje radionica na kojima bi obrađivali teme koje bi doprinosile razvoju i napretku djece i omladine koja je temelj svakog društva", istakli su aktivisti udruženja.

Napomenuli su da mnogi učenici u školama nemaju ni za dnevnu užinu i da takvo stanje treba promijeniti.

Planiraju još projekta kako bi djeci, kojoj je to potrebno, obezbijedili užinu, školski pribor, odjeću i obuću, te hranu, a krajnji cilj je stipendiranje učenika.

"Pozivamo sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti da pomognu rad našeg Udruženja, da to i učine", istakli su aktivisti.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem web-stranice www.helpkids.com.ba.