Humanitarne akcije
183

Prodaju se praznične čestitke koje su crtala djeca oboljela od raka

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" i ove godine nudi prelijepe praznične čestitke koje su crtala djeca oboljela od raka.

Učenici Druge gimnazije iz Sarajeva, članovi Volonterske sekcije ove škole, u subotu, 20. decembra, sa početkom u 12.00 sati, ispred sarajevske Katedrale provest će akciju prodaje čestitki i promovirati ideje o izgradnji roditeljske kuće, kuće za smještaj oboljele djece i njihovih roditelja, saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

Planirano je da u 12.00 sati volonteri, zajedno sa mališanima Sarajeva i njihovim roditeljima, prisutnim sugrađanima poklone jedan mali performans. Nakon toga će najmlađi sugrađani imati priliku družiti se sa volonterima uz muziku, igru, ples.

"Kupovinom prazničnih čestitki koje će imati simboličnu cijenu od 1 KM pomažete izgradnju roditeljske kuće,kuće za smještaj oboljele djece i njihovih roditelja. Ako u subotu sretnete na ulici naše volontere, nemojte samo proći pored njih, nego izdvojite jednu marku, kupite čestitku i pomozite oboljeloj djeci. Volontere će biti obučeni u majice sa napisom imena njihove škole, a imat će i istaknute akreditacije sa logom Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH", kaže se u saopćenju tog udruženja.