|

Nijedno dijete bez paketića: 850 darova za 850 dječijih osmijeha

Nijedno dijete bez paketića: 850 darova za 850 dječijih osmijeha
364
Klix.ba
28.12.2014. u 13:44
1
komentara
364

dijeljenja
1/13
2/13
3/13
4/13
5/13
6/13
7/13
8/13
9/13
10/13
11/13
12/13
13/13
Udruženje "Ruku na srce" u okviru projekta "Nijedno dijete bez paketića", četvrtu godinu zaredom započinje sa podjelom novogodišnjih paketića, koja će biti nastavljena i u narednim danima kroz nekoliko organizovanih manifestacija.
Nakon dosadašnjih uspjeha volonteri Udruženja su bili dodatno motivisani da ove godine izmame što veći broj dječijih osmijeha. Blizu 100 mladih ljudi vrijedno je radilo tokom posljednja četiri mjeseca, prikupljali su donacije, pakovali paketiće i pripremali predstavu te kreativne radionice.

Prošle godine je prikupljeno 450 paketića, dok su ove godine uspjeli pripremiti preko 850 paketića za najmlađe, koji će ove godine biti podijeljeni djeci iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo, djeci uključenoj u program Jačanje porodice koji se realizira pri organizaciji SOS Dječija sela BiH, prvačićima Osnovne škole "Srednje", djeci iz Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, djeci iz izbjegličkog naselja Ježevac kod Živinica i mnogobrojnim porodicama koje nisu u mogućnosti obradovati svoju djecu paketićima, te su se obratili Udruženju za pomoć.

Dio paketića je u jutarnjim satima već podijeljen u prostorijama J.U. "Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo", uz prigodnu predstavu u kojoj su oživjeli heroji iz bajki, nakon čega su djeca imala priliku učestvovati i u kreativnim radionicama, te se družiti sa Djeda Mrazom. Mališani uzrasta do 14 godina koji su jutros dobili paketiće nisu krili svoje oduševljenje istim.

Ovaj su projekat podržali brojni sponzori, kao i vrtići u okviru JU Djeca Sarajeva, te mnogobrojne osnovne i srednje škole, Asocijacije studenata različitih fakulteta u Sarajevu kao i udruženja koja djeluju na području Kantona Sarajevo.

Udruženje "Ruku na srce", vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu i šire, ali i druge mlade ljude koji pored raznih obaveza svoje vrijeme posvećuju i humanitarnom radu. Djeluju pod motom "Znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali ponekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim".
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...