{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nijedno dijete bez paketića": Donirajte igračke i slatkiše i obradujte najmlađe

20.11.2014. u 09:41
361
2
"Nijedno dijete bez paketića": Donirajte igračke i slatkiše i obradujte najmlađe
361
Udruženje "Ruku na srce" poziva sugrađane i predstavnike kompanija da učestvuju u humanitarnom projektu "Nijedno dijete bez paketića 2014.".
"Nijedno dijete bez paketića" je projekat u okviru kojeg je Udruženje "Ruku na srce“ prethodnih godina obezbijedilo novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica registrovanih na području Kantona Sarajevo kao i djecu uključenu u program Jačanje porodice pri organizaciji SOS Dječija sela BiH uzrasta do 14 godina, koja drugačije nemaju prilike iskusiti te male radosti.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i podijeljenih 450 paketića, članovi Udruženja su motivisani da ove godine pokušaju obradovati još veći broj djece školskog i predškolskog uzrasta.

Paketići će biti podijeljeni uz prigodnu predstavu u kojoj će oživjeti heroji iz bajki, nakon čega će djeca imati priliku učestvovati i u kreativnim radionicama.

Iz udruženja "Ruku na srce" poručuju: "Pomozite nam da usrećimo najmlađe! Budite dio ovog velikog projekta, donirajte igračke, slatkiše, slikovnice, školski pribor ili čak napravite sami paketić i uljepšajte početak Nove godine onima koji će se tome najviše obradovati.“

Ukoliko niste u mogućnosti dostaviti nešto od navedenoga, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju "Nijedno dijete bez paketića". Rok za prikupljanje priloga je 15. decembar 2014. godine.

Za dodatne informacije ili dostavljanje donacija kontaktirajte članove Udruženja putem sljedećih brojeva telefona: 061/377-786 i 061/414-551; emaila: [email protected] ili Facebooka.

Udruženje "Ruku na srce“, vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu, ali i druge mlade ljude koji pored raznih obaveza svoje vrijeme posvećuju i humanitarnom radu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: