{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prikupljen novac za liječenje profesora Mersuda Nikšića

10.11.2013. u 22:20
3
Prikupljen novac za liječenje profesora Mersuda Nikšića
3
Prikupljen novac za liječenje profesora Mersuda Nikšića
Mersud Nikšić
Profesor Prve bošnjačke gimnazije Mersud Nikšić će otputovati na liječenje u Tursku nakon uspješno provedene humanitarne akcije u kojoj je prikupljen novac.
"Odbor za prikupljanje pomoći za liječenje Mersuda Nikšića, ispred Prve bošnjačke gimanzije i porodica Nikšić, obavještavaju javnost da je prikupljen novac za Mersudovo liječenje u Istanbulu. Njegov odlazak na kliniku Acibadem je planiran za utorak 12. novembra. Ovom prilikom se želimo zahvaliti svim našim učenicima, bivšim i sadašnjim, njihovim roditeljima, našim prijateljima u koje smo vjerovali, kao i onim koje smo ovom akcijom stekli.

Također, želimo se zahvaliti našim kolegama, privrednicima, kompanijama, ustanovama, sportskim kolektivima, i svim pojedincima koji su na ovaj ili onaj način pomogli ovu humanu akciju. Svi vi ste, u zadnjih mjesec dana, olakšali Mersudu njegovu borbu sa bolešću, dali mu novu nadu i učvrstili njegovu vjeru u dobre i humane ljude. Stoga, veliko vam hvala", navodi se u saopćenuju Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva.

Profesor Mersud Nikšić (1976.) teško je obolio i za njegovo liječenje je bilo potrebno prikupiti 35.000 eura. Tačnije, 2011. godine Nikšiću je na koljenu desne noge dijagnosticiran karcinom osteosarcom, koji mu je potom odstranjen, a onda su uslijedile hematološke i radioterapije.

Nakon oporavka profesor se vratio na posao, ali se i bolest vratila. U junu ove godine otkrivene su mu metastaze raka na oba plućna krila, nakon čega je podvrgnut hemijskim terapijama, ali ljekari su procijenili da mu je neophodna hitna operacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: