Humanitarne akcije
3

Prikupljen novac za liječenje profesora Mersuda Nikšića

Klix.ba
Mersud Nikšić
Mersud Nikšić
Profesor Prve bošnjačke gimnazije Mersud Nikšić će otputovati na liječenje u Tursku nakon uspješno provedene humanitarne akcije u kojoj je prikupljen novac.

"Odbor za prikupljanje pomoći za liječenje Mersuda Nikšića, ispred Prve bošnjačke gimanzije i porodica Nikšić, obavještavaju javnost da je prikupljen novac za Mersudovo liječenje u Istanbulu. Njegov odlazak na kliniku Acibadem je planiran za utorak 12. novembra. Ovom prilikom se želimo zahvaliti svim našim učenicima, bivšim i sadašnjim, njihovim roditeljima, našim prijateljima u koje smo vjerovali, kao i onim koje smo ovom akcijom stekli.

Također, želimo se zahvaliti našim kolegama, privrednicima, kompanijama, ustanovama, sportskim kolektivima, i svim pojedincima koji su na ovaj ili onaj način pomogli ovu humanu akciju. Svi vi ste, u zadnjih mjesec dana, olakšali Mersudu njegovu borbu sa bolešću, dali mu novu nadu i učvrstili njegovu vjeru u dobre i humane ljude. Stoga, veliko vam hvala", navodi se u saopćenuju Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva.

Profesor Mersud Nikšić (1976.) teško je obolio i za njegovo liječenje je bilo potrebno prikupiti 35.000 eura. Tačnije, 2011. godine Nikšiću je na koljenu desne noge dijagnosticiran karcinom osteosarcom, koji mu je potom odstranjen, a onda su uslijedile hematološke i radioterapije.

Nakon oporavka profesor se vratio na posao, ali se i bolest vratila. U junu ove godine otkrivene su mu metastaze raka na oba plućna krila, nakon čega je podvrgnut hemijskim terapijama, ali ljekari su procijenili da mu je neophodna hitna operacija.