Humanitarne akcije
0

Košarkašice KK Play Off Sarajevo igraju utakmicu za pomoć profesoru Nikšiću

Klix.ba
Mersud Nikšić
Mersud Nikšić
Humana misija učenika Prve bošnjačke gimnazije da pomognu profesoru sporta Mersudu Nikšiću dotakla je srca mnogih koji su se odlučili priključiti akciji. Među njima su i košarkašice Košarkaškog kluba Play Off Sarajevo.

Naime, košarkašice su saznale za tešku situaciju profesora Nikšića putem našeg portala te su odličile sav prihod od ulaznica za utakmicu Play Off Sarajevo - Athlete Celje (Slovenija), koja se igra u okviru 2. kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige, bude doniran za njegovo liječenje.

Utakmica se igra u četvrtak, 17. oktobra, u Kulturno-sportskom centru Ilidža, od 15:30 sati. Učenici Prve bošnjačke gimnazije učestvovat će i u ovoj akciji tako što će prodavati karte.

Dan ranije, 16. oktobra, u klubu Cinemas - Sloga bit će održan humanitarni party za profesora Nikšića. Minimalna cijena ulaznice (donacije) iznosi 5 KM, a na ulazu će biti postavljena i kutija za donacije.

Podsjetimo, Mersud Nikšić je profesor sporta u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji u Sarajevu. Obolio je od raka pluća te je za njegovo liječenje potrebno 70.000 KM.

Trebao bi biti operisan u bolnici u Istanbulu, a zatim i podvrgnut terapiji. Pomozimo mladom profesoru da dobije životnu bitku.