{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otac, suprug i profesor Mersud Nikšić iz Sarajeva treba vašu pomoć

11.10.2013. u 14:38
415
Otac, suprug i profesor Mersud Nikšić iz Sarajeva treba vašu pomoć
415
Otac, suprug i profesor Mersud Nikšić iz Sarajeva treba vašu pomoć
Učenici i profesori Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu ustrajni su u svojoj humanoj misiji da pomognu profesoru sporta u toj školi, kako bi otišao na operaciju u Tursku.
Profesor Mersud Nikšić (1976.) teško je obolio i za njegovo liječenje je potrebno 35.000 eura. Tačnije, 2011. godine Nikšiću je na koljenu desne noge dijagnosticiran karcinom osteosarcom, koji mu je potom odstranjen, a onda su uslijedile hematološke i radioterapije.

Nakon oporavka profesor se vratio na posao, ali se i bolest vratila. U junu ove godine otkrivene su mu metastaze raka na oba plućna krila, nakon čega je podvrgnut hemijskim terapijama, ali ljekari su procijenili da mu je neophodna hitna operacija. Kako je za Klix.ba kazao Nikšićev radni kolega Amer Sofradžija, operacija bi što je prije moguće trebala biti obavljena u klinici Acibadem u Istanbulu.

Učenici i nastavno osoblje Prve bošnjačke gimnazije već neko vrijeme pokušavaju sakupiti novac, a danas su organizirali i svojevrsni dan otvorenih vrata, akciju kojom u školi prikupljaju novac. Dobrodošli su i svi dobronamjerni ljudi koji žele pomoći.

Kako je večeras utakmica Zmajeva u Zenici, tako je i u ovoj školi sve u znaku nogometne reprezentacije. Dok iščekuju ovaj veliki sportski događaj, učenici i profesori ističu da je i Nikšić sportista, kojem je ovog puta potrebna pomoć svih nas.Budući da je Nikšić profesor sporta, nekako se nametnula ideja da njegove kolege i učenici organiziraju i aukciju sportskih rekvizita, čiji cilj je prikupiti novac za liječenje. Sofradžija kaže kako već imaju dres Manchester Cityja, koji je potpisao Edin Džeko, kao i rukavice boksera Adnana Ćatića, a tu su i brojni drugi predmeti. Vrijeme održavanja aukcije će biti naknadno saopćeno, o čemu se možete informirati i na Facebook stranici. Tu ćete pronaći i ostale informacije vezane za ovu humanitarnu akciju.

U svrhu prikupljanja pomoći profesoru Nikšiću u Domu mladih će između 21. i 25. oktobra biti organiziran humanitarni koncert. Svirat će grupa Divanhana, kao i još neki muzičari čija se potvrda očekuje.

"Pored svega toga, ima još akcija koje organiziraju naši bivši učenici i mi se nadamo da ćemo uspjeti u ovome", dodaje Sofradžija.

Mersud Nikšić
Mersud Nikšić


Svi koji to žele mogu otići u Prvu bošnjačku gimnaziju, donirati novac za liječenje ovog supruga i oca trogodišnjeg dječaka, ili uplatiti novac na sljedeće račune:

UniCredit banka 3389002579099448
S naznakom za Mersuda Nikšića

Za uplate iz inozemstva - Raiffeisen Bank Bosna i Hercegovina:
Beneficiary Bank: Raiffeisen Bank DD Bosna i Hercegovina
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb; Sarajevo BiH
IBAN CODE: BA391612000006497747
Full beneficiary nama: Mersud Nikšić
Full beneficiary address: Bistrik, Medresa 15; Sarajevo

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: