Poziv i za dijasporu
292

Priključite se akciji "Idemo na babine" za 40 bh. beba koje su socijalno ugrožene

M. N.
Volonteri humanitarnog udruženja "Obraduj nekoga" svakog mjeseca obilaze bebe iz socijalno ugroženih porodica i zahvaljujući humanim donatorima pomažu njihovim starateljima da ih othrane, a djetinjstvo učine veselijim. Nažalost, i njihove mogućnosti su ograničene i trebaju pomoć dobrih ljudi.

Na svojoj Facebook stranici "Obraduj nekoga" redovno objavljuju nerijetko vrlo potresne i tužne sudbine tek rođenih bebica koje više nemaju nego što imaju. Nažalost, mogućnosti udruženja nisu velike pa na listi čekanja imaju 40 beba. Zbog toga su pokrenuli novu akciju "Idemo na babine", a ovaj put pomoći može i dijaspora putem servisa LaunchGood.

Projekat je zamišljen kao svakodnevna pomoć socijalno-ugroženim porodicama sa bebama. Paketi pomoći uključuju: hranu za bebe ( bilo da je to adaptirana mliječna formula za bebe koje ne doje, kravlje mlijeko za starije bebe, kao i ostala hrana namijenjena dojenčadima: kašice, hapice itd), pelene, kozmetika za bebe, igračke i neophodna odjeća. Pored paketa za bebe, najugroženijim porodicama ( samohranim majkama, žrtvama porodičnog nasilja, radno nesposobnim roditeljima, ratnim vojnim invalidima) volonteri nose i prehrambene i higijenske artikle.

"Ukoliko želite pomoći našu misiju i postati obradovači i obradovačice naših malih beba, možete dati svoje učešće i donirati nešto od narednog:

  • Flašica za mlijeko i cucla - 5 EUR
  • Kozmetika za bebe - 10 EUR
  • Veliko pakovanje pelena - 15 EUR
  • Adaptirana mliječna formula - 20 EUR
  • Hrana za ostatak porodice - 30 EUR
  • Cjelokupan paket pomoći (baby paket i paket za ostatak porodice) - 80 EUR.

Aktivan je i humanitarni broj 090 292 045 kojim bh. građani doniraju 3 KM za ugrožene bebe širom naše zemlje.

Udruženje "Obraduj nekoga" mjesečno pomaže 50 porodica s bebama.