Oboljela od akutne leukemije
1

Pomozimo Jasmini Hukić-Azinović da dobije životnu bitku

Klix.ba
Dok mnogi od nas razmišljaju gdje će i kako proslaviti novogodišnje praznike Jasmina Hukić-Azinović se bori da dobije životnu bitku. Prije mjesec dana njen život se promijenio iz korjena. Saznala je da je oboljela od akutnog oblika leukemije i da hitno mora na transplantaciju koštane srži u inozemstvu.

"Trpila sam velike bolove u leđima i nogama. Doktori su prvo mislili da je išijas, a onda su po nalazima vidjeli da su mi uvećani leukociti pa su posumnjali na upalu slijepog crijeva. No, u Hitnoj pomoći su shvatili da je riječ o mnogo težoj bolesti. Nakon urađenih testova otkrivena mi je leukemija M5/FAB/C93 i odmah sam počela primati terapiju. To se sve dogodilo u pet dana", rekla je u razgovoru za Klix.ba Jasmina koja se trenutno nalazi na Klinici gdje čeka drugi ciklus kemoterapije.

S obzirom da prvi ciklus kemoterapije nije uništio maligne stanice, doktori su rekli kako hitno mora na transplantaciju koštane srži jer joj je to jedina nada. Najbolje bi bilo da to uradi u roku od 20 dana. S obzirom da na to da se takve operacije ne rade u BiH, one su jako skupe. Za spas Jasmininog života potrebno je između 150.000 i 250.000 eura.

"Molila bih sve koji znaju za klinike koje rade takvu vrstu operacije i liječenja, a povoljne su da mi jave", rekla je četrdesetrogodišnja Jasmina i pozvala sve dobre ljude da joj pomognu u njenoj borbi onoliko koliko mogu.

Humanitarni telefon za liječenje Jasmine Hukić-Azinović u iznosu od 2 KM je 090-291-085.

Uplate za pomoć Jasmini možete izvršiti na sljedeće račune:

Iz inozemstva:

Jasmina Hukić-Azinović

UniCredit Bank BiH IBAN: BA39 3386 9028 9379 4131 SWIFT KOD BANKE: UNCRBA 22

Iz Bosne i Hercegovine:

338-720-2501544740

Jasmina Hukić-Azinović, Adresa: P.O. Zvijezda br. 19 Vogošća

"Zdrav čovjek ima hiljadu želja, bolestan samo jednu. Učinimo Jasmininu želju stvarnošću, budimo humani."