|

Jasminka Aljović: Molim vas, pomozite mi da nastavim živjeti

Jasminka Aljović: Molim vas, pomozite mi da nastavim živjeti
509
Klix.ba
26.12.2012. u 07:52
0
komentara
509

dijeljenja
Jasminka Aljović: Molim vas, pomozite mi da nastavim živjeti Jasminka Aljović
Jasminka Aljović, 46-godišnja majka iz Srebrenice, koja s porodicom živi u Sarajevu, moli sve ljude dobre volje da joj pomognu da dobije životnu bitku i poživi kako bi odgojila svoju djecu i izvela ih na pravi put. Zbog krvnog ugruška neophodno je da ode na operaciju u Tursku i za to joj je potrebno 3.400 eura.
Jasminka je prije četiri godine doživjela moždani udar. Ostala je nepokretna, ali se uspjela oporaviti nakon tri mjeseca. No, ubrzo su uslijedili novi moždani udari i do sada ih je doživjela šest.

"Ljekari smatraju da je uzrok svih mojih moždanih udara ugrušak koji putuje kroz krvne sudove i izaziva začepljenja. Usljed brojnih udara koje sam do sada pretrpjela, potpuno sam izgubila centar ravnoteže, a opterećena sam i brojnim drugim zdravstvenim komplikacijama. Nakon posljednjeg udara ostala mi je oduzeta lijeva strana tijela", kazala je Jasminka.

Ljekari su joj predložili operaciju glave, odnosno rasijecanje lobanje i razbijanje ugruška. U Turskoj, na klinici Acibadem takvu vrstu operacije rade laserom, uspjeh je veliki i ugrušak bi bio trajno uklonjen. No, Jasminka nema dovoljno novca te moli sve dobre ljude da joj pomognu da ozdravi.

"Potrebno je 3.400 eura, a ja taj novac nemam. Molim sve dobre ljude da mi pomognu, kako bih mogla nastaviti normalan život bez straha da se ujutro neću probuditi. Moj sin ima 16 godina, a kćerka je nedavno napunila 18. Još su mladi i želim ih gledati kako odrastaju, odgajati ih i usmjeravati na pravi put. Pomozite mi da nastavim živjeti. Pomozite mojoj djeci da odrastaju uz majku", zamolila je Jasminka.

Svi dobri ljudi koji imaju mogućnosti da pomognu novac mogu uplatiti preko žiroračuna u ProCredit banci:

194 143 67273091 69
te
SWIFT/BIC: MEBBBA22
Jasminka Aljović
IBAN BA39 1941016727302206
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.