Humanitarna izložba za pomoć u liječenju Marijane Galić

F
FENA
19.12.2014. u 09:12
5
0
Humanitarna izložba za pomoć u liječenju Marijane Galić
5
Humanitarna izložba za pomoć u liječenju Marijane Galić
Galerija Aluminij i Društvo hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, uza snažnu podršku grupe umjetnika okupljenih pod imenom HumanitArt, članova DHLU-a, zajednički organiziraju veliku humanitarnu izložbu, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u liječenju Mostarke Marijane Galić.
Izložba će biti otvorena u Klubu Aluminij, u utorak, 23. decembra, s početkom u 19 sati, a radove nesebično ustupa čak 27 umjetnika.

"Niko ne smije ostati imunim na tuđe stradanje. Marijana je majka triju prekrasnih kćerkica, a jednoj od njih Bog je namijenio nešto teži križ od onoga prosječnoga, rođena je s Down sindromom. Nesreća je htjela da sada Marijana oboli od zloćudne bolesti, a ne može si priuštiti preskupe lijekove, nedostupne prosječnomu građaninu u borbi za ono osnovno čovjekovo pravo, pravo na zdravlje. Na tomu tragu, slijedeći i naše ranije humanitarne pothvate, pokušavamo pomoći, a presudnu ulogu u ovomu projektu igraju poštovani umjetnici, altruisti koji se odriču svojih radova, dakle djelića sebe samih, u nadi kako će pripomoći odagnati nečiju bol", kazao je rukovodilac Galerije Aluminij Darko Juka.

Radove su nesebično ustupili akademski kipari Mateja Galić, Boris Jovanović, Florijan Mićković i Drago Stojaković, akademski slikari Matea Brekalo, Ivana Ćavar, Kristina Ćavar, Tamara Grbavac, Mladen Ivešić, Željko Koren, Ivica Kraljević, Dario Pehar, Boris Pejić, Ivana Radić, Maja Rubinić, Mario Šunjić i Tonin Tarčuki, ak. grafičari Mirjana Drežnjak-Naletilić, Darko Dugandžić, Antonija Gudelj, Andrej Gvozden, Vladimir Ladan i Marko Šaravanja, potom slikar Dragan Mučibabić i studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru Lucija Pavlišinova, Olja Pristaš i Dino Surać.

Više pojedinosti o djelima i prigodno sniženim cijenama u odnosu na one stvarne vrijednosti tih umjetnina, bit će obznanjeno na večeri otvorenja, jednako kao i precizno pojašnjenje o načinu kupnje slika. No, Marijani koja se nalazi na liječenju u SKB-u Mostar, i u međuvremenu je moguće pomoći, uplatom sredstava na račun 3381002507426742 kod UniCredit banke, na ime Marijana Galić, ili na devizni račun 45520837100, na ime Marko Galić (IBAN: BA 393381302845273944 – SWIFT: UNCRBA22), ali i novčanom donacijom pozivom na broj 092 890 862.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: