{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradimo srcem BiH: Pomozite izgradnju kuća uništenih u poplavama u klizištima

20.10.2014. u 16:00
145
14
Gradimo srcem BiH: Pomozite izgradnju kuća uništenih u poplavama u klizištima
145
"Gradimo srcem BiH" je projekat Otvorene mreže koji ima za cilj prikupljanje pomoći građanima Bosne i Hercegovine koji su u majskim poplavama i klizištima izgubili domove.
U prvom dijelu projekta "Gradimo srcem Bosnu i Hercegovinu", izgrađene su dvije kuće u Zenici i dvije kuće u Bijeljini. U Bijeljini, u naselju Balatun je izvršena primopredaja kuća, a primopredaja kuća u Zenici se očekuje vrlo brzo.

Ono što je bitno naglasiti jeste da će pored same izgradnje kuća, kroz ovaj projekat za ove kuće, biti obezbijeđene sve potrebne dozvole iz općine kao i kompletna infrastruktura.

U vezi sa ovim projektom, dvije nevladine organizacije, CPCD i Otvorena mreža su zajedničkim snagama obezbijedile nove krevete i madrace za porodice koje će useliti u svoje nove domove. Obezbijeđena su i JUB-ova specijalizirana sredstva za dezinfekciju unutrašnjih i vanjskih zidova.

Projekat "Gradimo srcem Bosnu i Hercegovinu" se nastavlja i u narednom periodu se očekuje izgradnja još kuća u Bijeljini i Zenici.

Pored izgradnje kuća, Otvorena mreža je, u dogovoru sa općinskim organima Zenice, uputila dva šlepera humanitarne pomoći koja je podijeljena najugroženijim građanima ove općine. Riječ je o oko 50 tona hrane, vode i higijenskih sredstava.

Izgradnju novih domova možete pomoći i vi, uplatom na namjenski račun.

Primalac: OTVORENA MREŽA, Hamdije Čemerlića 21, 71000 Sarajevo
Banka: SBERBANK BH d.d. Sarajevo
Broj računa: 140-105-11300022-10
Svrha uplate: Projekat "Gradimo srcem BiH"

i na devizni račun:

Primalac: OTVORENA MREŽA, Hamdije Čemerlića 21, 71000 Sarajevo
Banka: SBERBANK BH d.d. Sarajevo
Broj računa: 5030120-220918
IBAN: BA 39 1401010022091880
SWIFT: SABRBA22

Svrha uplate: Projekat "Gradimo srcem BiH"

Budimo humani i pomozimo izgradnju novih kuća građanima Bosne i Hercegovine koji su svoje domove izgubili u majskim poplavama i klizištima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: