Humanitarne akcije
348

Doniraj i pomozi: Udruženje Pomozi.ba u subotu otvara "Radnju dobre volje"

Klix.ba
Bogati smo onoliko koliko damo, kaže stara narodna izreka. A dati onoliko koliko mogu i tako pomoći onima koji su u stanju potrebe, građani dobre volje i velikog srca, zahvaljujući Udruženju Pomozi.ba će moći svakodnevno u "Radnji dobre volje".

Prva radnja ovog tipa u regiji, po uzoru na američki Goodwill Store, počet će sa radom u subotu, 23. maja u okviru Centra Pomozi.ba u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića 8 u sarajevskom naselju Čengić Vila.

"Uz ličnu, pismenu saglasnost, koja se jednostavno potpiše na licu mjesta, građani mogu donirati svoju garderobu, a mi njenom prodajom kupujemo sve hranu, higijenu, sjeme za sadnju, hranu za stoku, građevinski materijal, dakle sve što je potrebno od sredstava porodicama koje jesu u stanju potrebe, ali su spremne su raditi", pojašnjava predsjednik i osnivač Udruženja Elvir Karalić. Svakim radnim danom "Radnja dobre volje" bit će otvorena od 9 do 20 sati, a subotom od 10 do 18 sati.

U okviru Centra, Udruženje Pomozi.ba je ustupilo svoj prostor i drugima te radove prodaju i aktivisti iz JU Zavoda Pazarić, Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica i iz prihvatnog centra Duje iz Klokotnice.

Ovo je samo jedan u nizu projekata humanitarnog Udruženja Pomozi.ba koje je nastalo krajem 2012. godine i od tada pruža pomoć socijalno ugroženim porodicama i pojedincima. Među nedavno uspješno okončanim akcijama između ostalih, iz Pomozi.ba, ističu podjelu 16 dijaliznih aparata i inkubatora u sedam gradova BiH, pomoć stanovništvu Bafo naselja kod Mostara, na području Tuzlanskog Kantona podijelili su 2,5 tone dječije hrane, u saradnji sa 15 frizerskih salona u Sarajevu organizovali su i uspješno završili akciju prikupljanja 10.000 KM koliko je nedostajalo za operaciju Lamije Pehlivanović, pomogli su javne kuhinje u Banjoj Luci i Doboju.

Njihov projekat "Užina za đaka" se već drugu godinu uspješno implementira u osnovnim školama u ruralnim dijelovima naše države, kroz ovaj projekat 950 djece koja su u stanju socijalne potrebe svaki dan ima obrok u školi.

Iza Udruženja Pomozi.ba su brojni uspješno realizovani projekti i akcije, a ispred njih su veliki ciljevi i planovi. Iz Udruženja pozivaju sve zainteresovane da dođu u subotu od 9 sati kada će otvoriti vrata prve "Radnje dobre volje" u regionu.