{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo dobilo prvu "Radnju dobre volje"

23.5.2015. u 10:43
1.187
Sarajevo dobilo prvu "Radnju dobre volje"
1.187
Prva Radnja dobre volje, stvorena po uzoru na američki Goodwill Store, počela je jutros sa radom u okviru Udruženja Pomozi.ba u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića 8 u sarajevskom naselju Čengić Vila.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Radnju dobre volje karakteriše poseban sistem prodaje. Naime, uz saglasnost, koja se jednostavno potpiše na licu mjesta, građani mogu donirati svoju garderobu, a njenom prodajom kupuje se hrana, higijena, sjeme za sadnju, hrana za stoku i građevinski materijal.

Sve to je potrebno porodicama koje su u stanju potrebe, ali koje su i spremne raditi za svoje dobro.

"Otvorenje će trajati do 20 ili 21 sat. U posjeti nam je bio načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, a zadovoljni smo i jutrošnjom posjetom i odzivom medija koji su ispratili ovaj događaj. Najveći broj građana očekujemo oko 12 sati jer je ipak subota, a ljudi odmaraju", ispričao je za Klix.ba osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

Udruženje Pomozi.ba je svoj prostor ustupilo i drugima te svoje radove prodaju aktivisti iz Zavoda Pazarić, Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica i iz prihvatnog centra Duje iz Klokotnice.

Radnja dobre volje bit će otvorena radnim danom od 9 do 20 sati, a subotom od 10 do 18 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: