Žive u teškim uslovima
0

Adili Vodenčarević i njenoj porodici prijeko potrebna pomoć

Sarajevo-x.com
Adila Vodenčarević (47) je radila u Konfekciji Kurjak 12 godina. Po rođenju prvog sina Zlatana (13) prestala je da radi jer mu je ustanovljena cerebralna paraliza. Mlađi sin Denis ima 11 godina i ide u šesti razred osnovne škole. Oni žive u izuzetno teškim uslovima zbog nedostatka novca.

Mjesečna primanja ove porodice iznose ukupno 185KM. Dječiji doplatak je 125 KM, a za kućnu njegu dobiju 60 KM.

U prodavnici je Adila dužna 600 KM jer namirnice uzima na veresiju. Neplaćeni računi za struju iznose 130KM. Kad dobije doplatke, dugove u prodavnici pomalo otplaćuje da bi opet mogla hranu uzimati na veresiju. Račune za vodu i struju također teško plaća.

Adila je sposobna da radi i rado bi i sama izašla iz kuće i zaradila za život, ali sina Zlatana ne može ostavljati samog. On prihvata vodu i hranu samo od nje, te ona mora biti kraj njega 24 sata dnevno.

Drva za grijanje je uspjela da kupi uz pomoć komšija, ali joj je ostalo jako malo tako da samo navečer loži, jer su noći mnogo hladnije. Adila uspijeva tako zagrijati samo jednu prostoriju u kojoj boravi s djecom.

Adili je potrebna hrana, odjeća i drva. Kolica za Zlatana su također potrebna kako bi svog sina mogla izvesti van kuće.

Denis uvijek ima troškova za knjige, odjeću i džeparac. Njegova majka ponekad nema novac ni za sendvič.

Adila se unaprijed zahvaljuje svima koji joj mogu pomoći. Svi koji je žele posjetiti mogu je pronaći u ulici Save Mrkalja br. 30 (prema Silosu) u Bijeljini, kontaktirati ju je moguće na priloženi broj telefona, a dobrovoljni prilozi se mogu uplatiti na njen račun.

Broj telefona: 0038755251675

Bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

Swift code: RZBABA2S

Adress: ZMAJA OD BOSNE BB SARAJEVO BIH

IBAN CODE: BA391612850001716235

FULL BENEFICIARY NAME: Adila Vodenčarević

FULL BENEFICIARY ADRESS: Save Mrkalja 30 Bijeljina