{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Zvizdić i Danielsson: BiH danas pravi historijski korak na EU putu

Klix.ba
20.9.2016. u 10:55
55
21
Zvizdić i Danielsson: BiH danas pravi historijski korak na EU putu
55
Zvizdić i Danielsson: BiH danas pravi historijski korak na EU putu
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić sastao se danas u Bruxellesu sa generalnim direktorom Direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju u Evropskoj komisiji Christianom Danielssonom.
Razgovarali su o realizaciji uslova koje je Bosna i Hercegovina dobila od Evropske unije. Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je BiH provela dosadašnji procenat mjera koje su zacrtane u Reformskoj agendi i naglasio da su ispunjeni svi uslovi za današnje razmatranje aplikacije BiH za članstvo u Evropsku uniju. Rekao je da očekuje da će BiH danas dobiti pozitivan odgovor i da će biti dat nalog Komisiji da pripremi upitnik za BiH.

Danielsson je čestitao predsjedavajućem Zvizdiću napredak koji je Bosna i Hercegovina postigla u prethodnom periodu i rekao da je današnje razmatranje aplikacije historijski korak za BiH na EU putu. Naglasio je da će Evropska unija nastaviti da pruža podršku Bosni i Hercegovini i u narednom periodu i istaknuo značaj važnosti realiziranja reformi za cjelokupan napredak građana.

Razgovarali su i provedbi projekta IPA 2, kao i o projektima definisanim u transportnoj strategiji.

Sastanku je prisustvovala i Lidija Topić, ambasadorica BiH u EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: