Komentari (496)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nekoga će ova transportna zajednica odvesti i na evropsku crnu listu. Zato nosa keš u džepu jer ne smije držati na računu da mu ne blokiraju. Svojih banaka ionako više nema.
Izgleda da će se ipak najprije morati mijenjati Izborni zakon..., a to je i dobro, jer Bošnjaci ne žele da biraju Hrvatima ni člana Predsjedništva ni zastupnike po parlamentima, jer to je sve bila samo zabuna u tumačenjima. Da se znalo što se danas zna nikad Bošnjaci ne bi glasali za Željka dva puta. I pogrešno je mišljenje da Bošnjaci žele unitarnu BiH bez Kantona čime bi obezvlastili Hrvate da bi FBiH bio samo muslimanski entitet, a poslije rušenjem RS i cijela BiH..
Komentar i jeste za oskara. Najbolja muška uloga državotvorca i multietničara, da ne kažem pobornika bratstva-jedinstva.
nece izborni zakon prvo. prvo idu socioekonomske mjere i pravna drzava (ocekuj vrlo brzo kraj Dragana "nositelja europskih vrijednosti"). hrvatska ce malko kmecati, ali ode dragan niz vodu - to je svima jasno
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Uz pomoc Njemacke a protiv banana drzave Hrvatske, svim kleronacionalistima stati nogom za vrat i sa njima se obracunati za sva zla koja su pocinili i da im vise nikakda ne padne na um da se povrate.
Moliće EU da uđe na Balkan!!
Ukida se konstitutivnost naroda i postajemo normalna zemlja (jedan covjek jedan glas) ???
Pa EU parlament, koji je parlament nezavisnih drzava je upravo takav, jedan covjek, jedan glas. Njemacka ima 270 zastupnika, a Hrvatska 11, od 750.
@Roin EU parlament nema moc niti da odbija, niti da usvoji zakone. Oni samo mogu dati preporuku. Zakone u EU donosi EU komisija. To je skupina od 27 ljudi, po jedan iz svake drzave, i oni usvajaju zakone po tajnim sastancima. + za razliku od parlamenta, za clanove komisije niko ne glasa......
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ono kad ti neko iz Njemačke objašnjava kako treba povećat akcize, navodno da bi se poboljšala saobraćajna infrastruktura , a mamlazi ne znaju da su ova naša goveda potrošila 8 milijardi ni u šta ...
EU je potrosio preko 4 miliarde eura na ciscenje Dunava, da bi na kraju priznali da nikakvu razliku ne igra jer nije moguce prostiti citavu rijeku. Mediji po Europi ih danas zbog tog bacanja para prozivaju. Taj problem nije nama jednistven. Razlika je u tome sto su oni imali skoro pa slobodno trziste za vrijeme kada smo mi imali komunjare. U tom vremenu su imali nevjerovatnu stopu rasta i nakupili su veliko bogatstvo. Danas to bacaju u smece.......
Sadašnji model uređenja nije održiv i demokratski sistem se pokazao neučinkovit, jer zahtjeva izbore svake dvije godine što je ekonomski udar na BiH i EU u cjelini. Prijedlog Savezne Republike Njemačke je hitno formiranje Ujedinjenih Bosanskih Emirata od tri svete kraljevske dinastije: 1. Izetbegovijska Halifatija. 2. Hrišćanska Kneževina Dodikija. 3. Čovićko Sveto Rimsko Carstvo.
Mjenjaće qurac, EU je terapija za budale!!!
Pozivamo EU da sazida jedan veliki zid oko BiH, uvede sanskcije i prvi ozbiljni pregovori ce onda tek otpoceti.
Zaboravih dodati, naravno podrazumjeva se - uz svo opstu blokadu imovine bas svih politicara (od najveceg nivoa do nivoa mjesnih zajednica)
@Nocna Straza Ko bi pretekao, hvatali bi ga u ludačku košulju, poderaa i krvava!!!
Germani(austrijanci) nam razvalili građansku državu jer prije AU svi smo se smatrali bošnjacima bez obzira na vjersku pripadnost i sad nam drugi germani(njemci) vraćaju ono što smo već imali, kao oni nama pomažu, sikter od Bosne!
Njemacka od*ebala Hrvate HEHEHE
Nista oni nisu odhebali, nego su rekli standarde EU, pa neka se ravnaju po tome. Ne moze BiH imati povlastene grupe ako ce biti u EU, jer ce onda isti biti povlasteni i u EU u odnosu na sadasnje EU gradjane.
@Roin Naravno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ukinuti enitete i kantone i konstitutivne narode...samo to !
Bosna i Hercegovina u sadašnjem uređenju nije ekonomski održiva, to je osnovna poruka ministarstva inostranih poslova Savezne vlade u Berlinu. Treći entitet kada bi se kojim slučajem i formirao, vrlo teško bi bio samoodrživ. Manji entitet se realno nalazi u fazi ekonomskih metastaza, što Dodikova vlada vješto krije, a međusobno se većinski bošnjački kantoni ponašaju kao državice.....bez koncepta, ideje i vizije.
Balkanska seljadija ima kmetovski mentalitet...
Sve muljavi odgovori koji mogu da znace bilo sta. A znju nasi da je u mulju snaga
znaci morat cemo mijenjati sve ono sto ste nam nametnuli, nek ste i vi priznali da pojma nemate da se kroz Bosnu bos ide i pjesma ne pjeva
Konstitutivnost ili povlastenost odredjene grupe rodjenjem u jednom demokratskom drustvu ne postoji nigdje na svijetu, jer su konstitutivnost i demokratija nespojivi i nisu kompatibilni. U EU parlamentu, koji je parlament unije suverenih drzava i suverenih teritorija, vlada jedan covjek, jedan glas, a u BiH parlamentu koji je parlament drzave bez suverenih naroda i suverenih teritorija ne, sto je apsurd.
BiH treba urediti na taj nacin, da ustavna zastita bude na pojedincu, a ne povlastenoj grupi, a kad jedinka bude ravnopravna i zasticena, onda ce i grupa.
Onda ce i grupa biti RAVNOPRAVNA, a ne POVLASTENA. Medjutim neki ne zele biti samo ravnopravni, nego i povlasteni rodjenjem. A to je u direktnoj koaliziji sa EU standardima.