{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji

S
26.6.2012. u 12:28
0
1
Sutra o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji
0
Sutra o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji
Evropski komesar za proširenje Štefan File pokrenut će sutra sa zvaničnicima BiH u Briselu dijalog na visokom nivou o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji, saopšteno je iz Evropske komisije.
Evropska komisija očekuje da dijalog na konkretnim primjerima pokaže zašto efikasan mehanizam koordinacije o pitanjima EU mora biti ispoštovan kako bi BiH bila sposobna da pregovara sa EU i da pritom govori jednim glasom.

U saopštenju se navodi da su nedavno usvajanje Zakona o sistemu državne pomoći i Zakona o popisu stanovništva važni koraci za proces integracije BiH u EU.

Evropska komisija se nada da će BiH uskoro biti sposobna da ispuni preostale uslove za ravnopravnu prijavu za članstvo u EU, kako je to definisao Evropski savjet za spoljne poslove u martu 2011. godine.

Kada BiH podnese prijavu za članstvo u EU, moraće da prođe kroz rigorozan tehnički proces skrininga u vezi sa usklađivanjem i ojačavanjem internih legislativa u skladu sa zahtjevima EU, napominje se u saopštenju.

Sastanku sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom u Briselu sutra bi trebalo da prisustvuju predstavnici vlasti u BiH i lideri vodećih političkih stranaka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: