FOTO
/
Sorensen u Banjoj Luci dobio specimen biometrijskog pasoša

S
Piše: D. T./Sarajevo-x.com
7.12.2011. u 12:19
0
10
Sorensen u Banjoj Luci dobio specimen biometrijskog pasoša
0
Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) Siniša Macan uručio je danas u Banjoj Luci ambasadoru Peteru Sorensenu, šefu Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnom predstavniku EU, specimen biometrijskog pasoša.
Siniša Macan i Peter Sorensen (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com) Siniša Macan i Peter Sorensen (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)

Svečanost u Banjoj Luci organizirana je povodom štampanja milionitog biometrijskog pasoša u BiH.

Nakon dobijanja pasoša, Sorensen je rekao da su u BiH preduzete sve mjere osiguranja dokumenata i da je bezvizni režim najopipljiviji rezultat saradnje EU i BiH.

On je naglasio da BiH trenutno ima milion odštampanih sigurnih pasoša, koji su "izdavani tako da je EU mogla dati zeleno svjetlo za bezvizni režim građanima BiH".

Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com

''Na ovaj način sredstva i fondovi EU dobro su iskorišteni za projekte izdavanja ličnih dokumenata'', naveo je šef Delegacije Evropske unije u BiH

Direktor IDDEEA-e Siniša Macan podsjetio je da se u BiH više od dvije godine izdaju biometrijski pasoši te da proces izdavanja dokumenata ide dobro.

Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com

''Procedura izdavanja novih ličnih karata bit će slična sadašnjoj. Nadam se da ćemo uz pomoć Evropske komisije i institucija u BiH uspješno nastaviti razvoj sistema identifikacionih dokumenata'', poručio je Macan, dodajući da je u sistemu izdavanja pasoša uvezano više od 130 lokacija u BiH.

Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: