{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sorensen: Neprovođenjem reformi mladi neće imati budućnost u svojoj zemlji

F
15.9.2014. u 19:01
3
8
Sorensen: Neprovođenjem reformi mladi neće imati budućnost u svojoj zemlji
3
Sorensen: Neprovođenjem reformi mladi neće imati budućnost u svojoj zemlji
Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Peter Sorensen, sastao se danas u Sarajevu sa Thomasom Lubeckom, novoimenovanim direktorom Međunarodne korporacije za finansije za zemlje Zapadnog Balkana.
Oni su razmijenili mišljenja o ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Sorensen je rekao da Sporazum za rast i zapošljavanje, koji je nedavno predstavljen javnosti u BiH, daje mapu puta za realizaciju ozbiljnih ekonomskih reformi koje su potrebne u zemlji.

"Mjere šest prioritetnih reformi trebaju implementirati vlade nakon opštih izborima u oktobru 2014. godine. Međunarodne finansijske institucije i Evropska unija su podržali ove mjere i u potpunosti su posvećeni da pomognu njihovo provođenje i osiguraju finansijsku pomoć kojom bi ublažili njihove kratkoročne efekte. Reforme funkcionišu i daju rezultate. Cijena neprovođenja reformi je ta da mladi ljudi neće imati budućnost u svojoj zemlji", zaključio je ambasador Sorensen.

Također, Sorensen je pohvalio napore lokalnog tima Međunarodne finanskijske korporacije u pomaganju razvijanja mjera Sporazuma za poboljšanje poslovne klime i jačanje preduzeća u BiH, saopćeno je iz Delegacije Evropske unije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: