vijesti
159

Odblokiran Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
U 14 sati trebala bi biti objavljena odluka ministara vanjskih poslova zemalja članica Evropske unije o stupanju na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU koji zvanično stupa na snagu 1. juna.

U toku je zasjedanje ministara vanjskih poslova zemlja članica Evropske unije na kojoj će zvanično 28 zemalja potvrditi perspektivu članstva BiH u Evropskoj uniji.

Član izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Senad Šepić, koji se trenutno nalazi u Luksemburgu, na svom blogu napisao je da će stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU označiti početak ozbiljne transformacije BiH.

"Ovu perspektivu možemo pretvoriti u stvarnost samo ako svi u našoj zemlji shvatimo put ka punopravnom članstvu u EU kao mehanizam transformacije naše zemlje. Ako pozovemo najbolje među nama da preuzmu vodstvo. Ako omogućimo prostor ambicioznim i motiviranim mlađim ljudima da se dokažu i rade za svoju zemlju. A BiH je puna takvih“, napisao je Šepić.