David Enyeart
0

"Knjiženje perspektivne vojne imovine prioritetan zadatak"

SRNA
David Enyeart
David Enyeart
Komandant NATO štaba u Sarajevu David Enyeart rekao je danas da će nakon formiranja Vijeća ministara BiH prioritetan zadatak biti "knjiženje perspektivne vojne imovine na državu".

Enyeart je izjavio novinarima u Trebinju da postoje još neka tehnička i pravna pitanja koja, osim ostalog, treba pravovremeno urediti da bi se ispunili svi uslovi za pristupanje BiH NATO-u.

On je naveo da će zapadna alijansa državi i opštinama donijeti ekonomski prosperitet, sigurnost i stabilnost u svakom smislu, te da je cilj posjeta predstavnika NATO-a opštinama upoznavanje svih aspekata razvoja lokalnih zajednica i njihovih problema.

Ćuk je izrazio želju da Republika Srpska, odnosno BiH, budu članice velike evropske porodice. 

"Nama je NATO buduća projekcija svake sigurnosti i novog ambijenta, kako u Trebinju tako i u Republici i državi", naglasio je Ćuk.

Predstavnici misije NATO-a danas će održati i predavanje na Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju, a posjetiće i vojnu kasarnu u Bileći, gdje će se upoznati sa tokom i uspješnošću obuke budućih polaznika vojne misije BiH u Afganistan.

U okviru posjete Trebinju delegacija NATO-a večeras će upriličiti poslovnu večeru sa predstavnicima lokalne vlasti, policije, nevladinog sektora, lokalnih kompanija i medija.