{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"BiH će ući u NATO u narednih pet godina"

S
5.5.2011. u 14:35
0
4
"BiH će ući u NATO u narednih pet godina"
0
"BiH će ući u NATO u narednih pet godina"
Selmo Cikotić
U amfiteatru Fakulteta za metalurgiju i materijale Univerziteta u Zenici danas je održana prezentacija NATO-a za studente ovog univerziteta.
O značaju pridruživanja BiH NATO-u govorili su dr. Selmo Cikotić, ministar odbrane BiH, pukovnik dr. John Olsen, zamjenik komandanta NATO-ovog štaba Sarajevo i Vefahat Ocak, ambasador Republike Turske u BiH.

"BiH je u predvorju NATO-a. Trenutno radimo na bilježenju 69 perpsktivnih lokacija kao imovine BiH. Mislim da je BiH u zadnjih pet godina pokazala svoje veliko angažovanje o pitanju ispunjavanja uvjeta za ulazak u NATO i nadamo se našem ulasku u narednih pet godina“, izjavio je ministar Cikotić.

Po riječima ambasadora Ocaka, članstvo u NATO-u, Turskoj mnogo znači.

"NATO-u smo pristupili nakon Drugog svjetskog rata, kada su sigurnost i mir bili narušeni na našim prostorima, a NATO nam je pružio sigurnost kada nam je bila najpotrebnija i još to čini. Da biste i vi to uživali, predlažem vam da dobro uradite domaći zadatak koji vam je NATO zadao“ izjavio je turski ambasador.

Pukovnik Olsen rekao je zainteresiranim studentima Zeničkog univerziteta da će BiH nakon ispunjavanja uvjeta nametnutih kroz knjiženje imovine svoj put ka ulasku u NATO nastaviti obavljanjem dužnosti predviđenih programom MAP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: