Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
RH zeli pomoci BiH na putu u EU, ali i brine za prava Hrvata...i normalno da ne ce dat ni milimetra da im se oduzme konstitutivnost...slicno kao i u Srbiji koja je sad blokirana jer nema niti jednog Hrvata u parlamentu a kod nas Pupovac ima svoj blok od 3 predstavnika
A ko to radi na oduzimanju konstitutivnosti? Ovdje se radi da pod krinkom euro-integracija proguraju federalizam (treći entitet), zatim pravo veta za kantone, recimo Posavski koji ima 30.000 stanovnika i sve ono što je bila tkz. Herceg Bosna. Obzirom da su osjetili kako su SDA i Bakir "tanki" intelektualno i politički, ovo im je zadnji momenat da sve proguraju.
Srbiji je očito potreban parlmentarni inženjering po uzoru na Srpsku. U njenim školama nema ni jednog učenika koji uči hrvatski jezik, bosanski je svakako zakonom zabranjen a Parlament Srpske frca od zastupnika hrvata koji veličaju lik i djelo Karađića i Dodika.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
BH muslimani imate državu 20 godina i kakvo je stanje, nikakvo, najlakše je optužiti druge za svoju nesposobnost. Pomaka naprijed nema ni milimetar. Nezaposlenost, bijeda, apatija, mržnja, lopovluci svih vrsta, mito, korupcija, sitni ćarovi, prevare, podvale, kriminal, nerad i nemar u državnim institucijama, nepotizam, osrednjost u svemu, školstvo (bitnija je diploma od znanja - Lagumdzija)... Koliko je političara završilo u zatvoru...
Šta je sa Lagumdžijom? Ne valja jer jedini imao muda da vikne Čoviću? A otkako je ovog bošnjačkog Fahro-Bakir jedinstva Bošnjaci nikad nisu bili poniženiji od strane HDZ-a. Vratiće se Valter, hebaće vam mater.
Slika je sa pitanjem ko nedozvoljava da Bosna sama krene svojim putem? odgovor je Agresori lijevi i desni uz pomoć klerofašizma i animoziteta prema Bosancima Muslimanima!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Naglasila je potrebu da se u dogledno vrijeme pristupi i ustavnoj reformi koja će jamčiti ravnopravnost konstitutivnih naroda, a osobito Hrvata kao najmalobrojnijeg, na načelima federalizacije, decentralizacije, supsidijarnosti i legitimne zastupljenosti, saopćeno je iz Evropske pučke stranke.
# treći entitet# damo? Hoćete da se mijenja ustav po vašoj mjeri? Kako da ne, ali na čitavoj teritoriji BiH. Pa koliko naroda toliko teritorije. Hrvata je manje nego u KS, htjeli bi do Tuzle i Zenice? Halo, Dubrvk, jesi li ti meni danas dobo i zdravo. Šefu prenesi da se kane ćorava posla! Nema ni promjene izbornog zakona!
Da bar.
Nije se precizno, a namjeravala je, izjasnila, da bi željela i htjala da BH hrvati ostvara svoja teritorijalna prava u BH i da taj teritorij uđe zajedno sa svojom maticom u EU, a ostala dva kunstitutivna i neki građane, da ih još više ocrne i blokiraju, na putu u EU, kao i do sad.
BiH treba biti primljena u EU po najbržoj mogućoj proceduri. Na taj način bi se EU koliko toliko iskupila za nepravde nanesen toj prelijepoj zemlji.
HRVATSKA I BOSNA treba samo da zgaze četnićku kopilad i teritorije dovoljno za sve..samo su se malo Bošnjaci preračunali 92..da su bili sa Hrvatima Srbića bi bilo samo u narodnim pjesmama tamo preko Drine
Misliš slaba računica Bošnjana, jer nisu proračunali da će im Boban. Prlič, Čović i slični, zabiti nož u leđa kada je bilo najteže??? Agresorske jedinice pobiti Muslimane, borce u HVO, nisu računali na Ahmiće itd. Nemojte i jučeranju Kovačevu; Hrvatska je oslobodila Bosnu! Postajete gori od Srba - u laganju.
@alejalipa92 eeee moj papane nemaš ti pojma, niti kosi niti što si, ali eto ori ...selamaj ti koliko hoćeš ali vas prodade Alije Izetbegović Srbima samo tako, a to što ste vi glupi da shvatite, e ko vas jebe...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Što je babi milo to joj se i snilo.
Drugim riječima: "Ako hoćete da budete dobri sa nama i da vam mi damo prolaz za kandidatski status i dalje ulazak u EU "MORATE" dati treći entitet ili neku federalnu jedinicu za Hrvate." Ma nije problem jer oni već imaju svoju federalnu jedinicu koja nikada nije ni bila ugašena ni bez funkcije.
Što si ih proniknuo, svaka čast. I ja bih da prenesem značenje Mohikančevog komentara, on je drugim riječima htio reći: "Hvala susjedi, vaše zalaganje nam mnogo znači. Znamo da ćete nas vjerovatno malo pr*ati kad dođu na red pregovori ali mi smo još daleko od toga. Zasad ste jako korektni i drago nam je što nemamo dvije Srbije za susjede"
"... a osobito Hrvata kao najmalobrojnijeg, na načelima federalizacije, decentralizacije, supsidijarnosti i legitimne zastupljenosti". Dovoljno sam procitao. Ustasa = đikan. Hvala, ali ostavite se vi BIH i gledajte svoja posla.
@dervo.finci majmune Hrvatska pomaze Bih pri europskim integracijama al cini mi se da ste vi zreli pravac za bliski istok!
@burek od sira Pročitaj malo šta se traži od BiH u procesu tog "pomaganja". Povlešten položaj hrvatskih izvoznika, naročito poljoprivrednih proizvoda, federaliza, što znači treći entitet, treći kanal javnog sevisa, odlaganje nuklearnog otpada na granici, Hrvatska ne plaća za potpljeno zemljište za potrebe HE...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Gospodjo draga, procitajte komentare na temi " Evropske integracije: BiH mora usvojiti zakon o istospolnim zajednicama"
@BosmalBoyy2 :)) Ko, gdje?
bravo susjedi,hajmo opet u oluju zajedno