{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hahn u Minhenu čestitao Zvizdiću na odgovorima na Upitnik

17.2.2018. u 13:25
2
20
Hahn u Minhenu čestitao Zvizdiću na odgovorima na Upitnik
2
Hahn u Minhenu čestitao Zvizdiću na odgovorima na Upitnik
Drugog dana Sigurnosne konferencije u Minhenu predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić prisustvovao je obraćanjima zamjenika kancelarke i ministra vanjskih poslova SR Njemačke Sigmara Gabriela, premijerke Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Therese May, predsjednika Evropske komisije Jean Claude Junckera, te premijera Austrije Sebastiana Kurza, Turske Binali Yildirima, Francuske Edouarda Philippea i Poljske Mateusza Morawieckog, kao i ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova.
Na marginama konferencije susreo se sa evropskim komesarom za susjedstvo i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom koji mu je uputio čestitke za usvojene odgovore na Upitnik Evropske komisije.

Komesar Hahn je rekao da je neophodno nastaviti napore u realiziranju reformskih procesa na putu ka EU integracijama. Rekao je da će odgovori na Upitnik biti korišteni da Evropska komisija ocijeni sposobnost i zrelost zemlje.Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo da proces odgovaranja na Upitnik Evropske komisije predstavlja završetak najkompleksnije faze na putu BiH ka Evropskoj uniji. Rekao je i da je usvajanje odgovora iz Upitnika najbolja poruka gdje BiH želi biti i gdje ona i istinski pripada. Naglasio je i da je Bosna i Hercegovina potpuno opredijeljena da evropske integracije ostaju najvažniji vanjskopolitički cilj kojem je BiH posvećena.

Zvizdić se danas kratko susreo i sa ministrom vanjskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčakom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: