|

Evropska komisija otvorena za dalje reforme u BiH

Evropska komisija otvorena za dalje reforme u BiH
0
S
SRNA
24.1.2011. u 19:34
3
komentara
0

dijeljenja
Evropska komisija otvorena za dalje reforme u BiH Zlatko Lagumdžija
Zamjenik generalnog direktora u Generalnoj direkciji EU za proširenje Stefan Sanino istakao je otvorenost Evropske komisije za podršku daljim reformama, te izrazio očekivanje da što prije bude formirana evropska reformska vlast, rekao je nakon sastanka s njim predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.
"Konstatovali smo da je potpisana platforma četiri stranke dobra osnova za dalje pregovore, te da je spremnost SDP-a da učestvuje u razgovorima na jasnoj političkoj platformi ohrabrujuća", rekao je Lagumdžija.

Lagumdžija nije želio precizirati da li je optimista kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH, ali je rekao da je najvažnije da se "ide u pravom smjeru da se ne ponove protekle četiri godine".

On je dodao da smatra da je posljednji izvještaj Evropske komisije o napretku BiH dobra osnova za rad novih vlasti.

Sanino je prethodno u Sarajevu razgovarao sa predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem i potpredsjenikom Saveza za bolju budućnost BiH Adnanom Terzićem.

Sanino, koji do 28. januara boravi u prvoj posjeti BiH, sastaće se sa članovima Predsjedništva BiH i čelnicima političkih stranaka u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru radi političkih konsultacija na visokom nivou o ključnim pitanjima u vezi s odnosima BiH i EU, te o reformama koje su potrebne BiH na putu ka evropskim integracijama. On će, takođe, prisustvovati konferenciji "Jadransko-jonska makroregija most ka EU".
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...