{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cornelissen: Bh. političari tačno znaju šta trebaju činiti

F
29.3.2014. u 09:50
2
5
Cornelissen: Bh. političari tačno znaju šta trebaju činiti
2
Cornelissen: Bh. političari tačno znaju šta trebaju činiti
Parlament BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tokom proteklih godina već je bilo "novih pristupa" prema BiH, a sa strane EU mi ne znamo šta više da radimo da bh. političare potaknemo da krenu naprijed i donesu neke odluke, izjavila je Agenciji Fena zastupnica u Evropskom parlamentu iz Holandije, članica grupacije "Zeleni" Marije Cornelissen, upitana za komentar najave novog pristupa EU prema Bosni i Hercegovini.
Ona je ove sedmice boravila u BiH kao članica Delegacije Evropskog parlamenta na interparlamentarnim razgovorima Evropski parlament - Parlamentarna skupština BiH.

"Pokušavali smo ultimatumima, zatim 'mrkvom' da ponudimo nešto, pokušavali smo zamrzavanjem dijela IPA sredstava jer nije bilo državnih agencija koje bi bile u mogućnosti da koriste ovaj novac za građane BiH. Mislim da bismo možda trebali neko vrijeme prestati s novim pristupima", kazala je.

Naglasila je da bh. političari tačno znaju šta trebaju činiti: uspostaviti mehanizam koordinacije, uspostaviti državne agencije koje će biti u mogućniosti koristiti IPA sredstva, usvojiti potrebno zakonodavstvo.

"Znači da vidimo kako će to raditi, usmjesto da razvijamo nove pristupe", zaključila je Cornelissen.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: