Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve dok u BIH bude vladao nacionalizam, mi necemo u EU...
sta bi trebalo da vlada komunizam.
Treba da vlada jedinstvo svih naroda a ne da se vodi politika koja odgovara samo jednom narodu jer nas to jos vise udaljava jedni od drugih....
da je u NATO, a u EU vala ne mora..unisti EU sve ko god udje.. bolje bez nje...
i ja bi da karam Vesnu Zmijanac...al neide...:))
opet nova yuga, nisu hrvati zato raz*** jugu da bi opet bili zajedno svi!
Kad ce na ovom dunjaluku zavladati bar trunka postenja i iskrenosti..
E moj Baroso, mi nismo mogli u našoj uniji zajedno a da ćemo moći u vašoj. Kako smo rasturili našu i kojom brzinom pomislim, kad bi se mi potukli u vašoj uniji od nje bi ostao samo čvarak.
Naravno da trebaju. Ali problem balkana je taj što svi misle da se cijeli svijet vrti oko njih i da će Evropa intervenisati na svaki problem ovdje. Što prije shvatimo da smo prepušteni sami sebi, i da je vrijeme da krenemo naprijed a ne nazad, to ćemo biti bliže Evropi. Što prije prihvatimo činjenicu da smo sami nemoći, i da je jedini način napretka zajednički rad i udruživanje, to ćemo biti bliže Evropi. Kada shvatimo mi u BiH da kada ima problem u RS ili FBIH, da ima problem cijela BIH, a ne samo "oni tamo drugi"tada ćemo biti bliže Evropi. Zato prestanite prebacivati lopticu odgovornosti jedni drugima nego krenite sa radom!
Europa jednostavno ne želi u zajednici imati državu s muslimanskim predznakom, s toga i odugovlačenje članstvu.. Ne zaboravimo potpisivanje memorandum o razumijevanju sa Šangajskom organizacijom za saradnju, Turska je konačno shvatila gdje je njeno mjesto za uspjeh, odnosno tržište mnogo veće od tržišta EU..
To razlog sto Europa ne prima Bosnu? Bosna nije muslimanska zemlja niti ce to ikad biti. Mrs u Tursku poturice mrska!
A sto se tog trzista tice-propagandu ostavi nekom drugom. Sama Bavarska kao pokrajina Njemacke (!) izvozi vise nego citava Kina. Smijesno je porediti to shi-shi-ni trziste sa pravim kvalitetnim trzistem zemalja poput Njemacke, Francuske i sl.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Kad bi zemlje Balkana bile ekonomski jake kao Turska, nama ne bi trebala EU. Ovako, uveliko zavisimo od nje. I zato je potrebno da se prestanemo svađati kao mala djeca, čija je koja igračka, i okrenemo se EU i ispunjavanju uslova koje pred nas postavljaju. Puna podrška svima koji rade na približavanju BiH Evropskoj Uniji, a veliki dislike za one kočničare kojima je jedini interes zavađena zemlja u kojoj mogu vladati ovcama u svome toru!
Nazalost, vrlo je malo onih kojima je stalo do priblizavanja ove zemlje EU i NATO-u. Ne znam zaista u cemu se ogleda patriotizam onih koji sami sebe tako nazivaju, a blokiraju svaki korak naprijed - kontradiktornost.
dobra primjera,jos samo serijat uvesti.
To sve govorite samo da Srbija potpiše do kraja sve papire da prizna Kosovo...da nema toga nebi Srbija i Balkan ušao ni 2070. u EU