{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ahmetović i Mićić razgovarali o rješavanju pitanja azilanata

F
16.12.2011. u 14:44
0
2
Ahmetović i Mićić razgovarali o rješavanju pitanja azilanata
0
Ahmetović i Mićić razgovarali o rješavanju pitanja azilanata
Sadik Ahmetović (Foto: Sarajevo-x.com/Arhiv)
Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović naglašava da naša država neće dozvoliti da mali broj azilanata, koji zloupotrebljavaju bezvizni režim, ugrozi sve građane ove zemlje.
Ahmetović je upozorio da će svi bh. građani koji budu zloupotrijebili bezvizni režim snositi sankcije zemalja od kojih su tražili azil, a vjerovatno i od BiH.

Oko 700 građana BiH do sada je zatražilo azil u zemljama EU, a, kako navodi Ahmetović, taj trend smanjen je u posljednjih godinu dana i vjeruje da će i dalje opadati.

Državni ministar sigurnosti danas je u Bijeljini razgovarao s načelnikom te općine Mićom Mićićem o načinu na koji bi bio sačinjen akcioni plan u vezi s rješavanjem problema povećanog broja azilanata s područja te lokalne zajednice u Švedsku.

"Glavni razlog posjete Bijeljini jeste povećani broj azilanata u Švedskoj i mi pokušavamo napraviti neku vrstu akcionog plana da ne bismo doveli u pitanje bezvizni režim za građane BiH", naveo je Ahmetović.

Najavio je da će Vijeće ministara BiH analizirati akcioni plan i da će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice vidjeti kako može pomoći ljudima, pogotovo Romima, kao i da će bh. građane dodatno informirati o bezviznom režimu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: