Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cuj ove sbbove strine, brinu je automobili. Ona i njeni prethodnici kriminalci potpisali su sve moguce okolinske dozvole za najvece zagadjivace u TK, bez da su ijednu kontrolu izvrsili. Lukavacka koksara i soda unistavaju cio kanton, ali nju nije briga. Da imas imalo skrupula, ne bi se oglasavala u vezi sa zagadjenjem u BiH!
Laze ova plavusa nema sta.Najveci zagadjivac,85%,je lozenje na cvrsto gorivo,drva ugalj..itd,Subvencijom plina sa 50% od strane drzave,zagadjenja nebi bilo.
@percepcija recepcije koje bolan subvencije pa nema ništa džabe jednostavno ne postoji nigdje na svjetu da neko nekome poklanja plin da se ovaj grije izbi to sebi iz glave džabe nema subvencija nema
A politicari?
Kada neko ko se zove Federalni ministar okolisa ili cega vec izvali nesto tipa "Prema nekim procjenama" , onda sa sigurnoscu znas da taj neko nema pojma... Jer da hoce neko da napravi kvalitetnu analizu, rjesenja bi se sama nametnula... Ovako par nepar...
Videla žaba da se konji potkivaju pa i ona digla noge... tako ja vidim ovu plavu žabu što palamudi... Lukavac ko Baoding-China, Zenica ko Linfen-China, Tuzla ko Dzerzhinsk-Russia a Sarajevo ko Xingtai-China zimi... najveći zagađivači su ložači po okolnim brdima a u stopu ih prate teška industrija iz zenice, lukavca itd itd
Kakav standard takav i vozni park...
neka država subvencionira kupovinu novog auta i ja cu ga prvi kupiti, do tada se moramo zadovoljiti krševima iz EU sa "180 000 pređenih km"
Automobil je nekim ljudima zaista nophodan, ali većina ga posjeduje kao statusni simbol ili iz lijenosti. U malom gradu kao što je Sarajevo sve vrvi od auta iako je sve pola sata pješice udaljeno.Nema se gdje parkirat, loše ceste, loši vozači, skupi porezi za naš standard... Da ne spominjem činjenicu da se u autu 80% slučajeva vozi jedna osoba, a stoji parkriran 96% vremena tako da mu je iskorišenost 0.1%. Ko voli nek izvoli, kakva nam je pamet takva je i država.
Ma ne budite budale. Kada u Sarajevu ne bi bilo niti jednog automobila i kada bi svi prestali da pusite opet bi vas u Decembru zavila magla. Jer njeno je porijeklo iz velikih gradova Evrope.Cijelu godinu prde njihovi milioni automobila a u Decembru oni gase svoju tesku industriju i elektrane na ugalj jer tada uvoze el.energiju.
@amkosvenasanko Tada nase smrad elektrane rade u punom pogonu i mi se gusimo nasim i njihovim smogom. A ovi nas drogiraju pricom da je to sto Mujo voza golfa dvicu ili Pero lozi gumu da se ogrije . Odjebite odjebite.
@amkosvenasanko Ko je imao prilike da ode malo u izvan ove " drzave " mogao je se lako uvjeriti da je BiH obicna mala beznacajna tackica i kada ujutro u iole vecem gradu krenu na posao tu se radi o milionima auta milionima. Nase zagadjenje je irelevantno nebitno zanemarivo i neuporedivo
Pa ne moze oteti pare od termo elektrane ali moze od vozaca golfo a dvica. Corava sprema novu pljacku naroda.
@DryFisting Tako je jarane svugdje u europi
tri audija od 200.
@jednobojnaduga tri audija od 200.000 su veci problem od zagadjenosti citave planete ...
Narodu je odbijano od plata za samodoprinos za izgradnju 10 objekata od kojih je Sarajevski autoput. Neki su smislili da je pametnije od tih sredstava organizovati zimsku olimpijadu, iako je gradnja autoputa vec krenula. Sad je aktuelna izgradnja VC autoputa, koji jest dobar projekat, ali prioritet je zdravlje ljudi u Sarajevu, ali vladajuce strukture godinama ruse sredstva na stotine cirkusa i cirkusanata, a trasa autoputa zarasta u smecu i bespravnim kucerinama.
Ne trebaju nam dijagnostičari stanja, u to se i sami možemo uvjeriti. Zabranite uvoz takvih automobila i oduprite se raznim lobijima i mitu koje vam se nudi da progurate određene zakone i omogućite uvoz.
Trebas znati jer si na takvoj poziciji, da je i Sarajevo i Zenica u takbom geografskom polozaju da je pojava smoga u odredjenom periodu i pod odredjenim uslovima iskljucivo zbog atmosferskog fenomena porijeklom iz Evrope kojeg u 12 mjesecu donese vjetar a zatim u jamuaru nestaje. To svi znamo. Trebas se vise educirati a ne mlatiti polozaj u pamet.
Golf 1 I 2 se mozda voze jos samo u nekim africkim zemljama.
Gdje ti je studija gdje su tu refernce za gluposti koje valjutas. Oduvijek je saobracaj zagađivac bio ali ne jedini.To zna svaka babetnina ovdje. Kakva je tvoja diploma, koje ti je znanje i intelektualni kapacitet . O cemu ti pricas? Ima puno puno vecih gradova i daleko vise automobila pa se ne guse u smogu.
Za koji lobi radi ova Haiko dama, koja nema nikakve veze sa građanima, jer je odavno odsutna iz BiH.Radite li i Vi gospođo za kakvog Hercegovačkog tajkuna ko vaš stranački kolega HADŽI Jusko, koji nam je uveo dodatne takse i uzeo tal.Gdje je ovdje istraga SIPE i Tužilaštva BiH.O kakvim Vi standardima govorite u državi u kojoj je 80% građana polu-gladno,ko Vam je dao mandat da nas terorizirate,hočete za neki lobi da uvedete standard EURO 5.Dajte nam mogučnost da se svi iselimo