Planirali svečanost
2

Zbog trostrukog ubistva u Tuzli policija odgodila obilježavanje svog dana

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona donijela je odluku o odgađanju obilježavanja Dana policije zbog trostrukog ubistva koje se dogodilo u Tuzli.

Članovi kantonalne policije za srijedu su planirali svećanost u Lukavcu u povodu obilježavanja Dana policije TK, međutim odluka je promijenjena zbog trostrukog ubistva počinjenog u Tuzli.

"Zbog nemilog događaja koji se dogodio 19/20. maja 2024.godine u Tuzli, otkazuje se svečano obilježavanje 22. maja Dana policije MUP-a TK, koje je trebalo biti održano u Lukavcu", naveli su iz Uprave policije Ministrarstva unutrašnjih poslova TK.

Kao što je poznato stravičan slučaj pronalaska tri beživotna tijela u naselju Stupine jučer je šokirao tuzlansku i bosanskohercegovačku javnost, a riječ je o 34-godišnjoj ženi i njeno dvoje djece, starosti od devet i dvije godine.

Prema svim indicijama njih je sjekirom ubio Mujaga Čičkušić, suprug, odnosno otac, koji je potom počinio samoubistvo skočivši sa 14. sprata zgrade. Kompleksna istraga slučaja je u toku, a trenutno se vrše razna vještačenja, kako bi se utvrdili svi detalji stravičnog događaja.