Crna hronika
6

Zbog pokušaja ubistva u Prijedoru: Nakon šestomjesečnog bjekstva uhapšen Goran Kvesić

Piše: E. F.
Mjesto ubistva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mjesto ubistva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Četrdesetpetogodišnji Goran Kesić uhapšen je danas u Prijedoru nakon šestomjesečnog bjekstva u kojem je bio jer je počinio dvostruko ubistvo u pokušaju i to u julu prošle godine.

Za njim je potragu neposredno nakon događaja raspisao Centar javne bezbjednosti Prijedor.

Uhapšeni je danas sproveden u Okružno tužilaštvo Banja Luka na daljnje postupanje.

Podsjećamo, on je u julu prošle godine nožem izbo Mirka Kneževića (42) i Dušana Majkića (20), nanijevši im teške povrede.

Kesić je Kneževića i Majkića izbo nožem u momentu kada su oni pokušali da zaštite njegovu nevjenčanu suprugu Vesnu, koju je napao.

U napadu je Knežević zadobio povrede u predjelu stomaka, a Majkić je uboden u nogu i ruku.

Drama se dogodila 27. jula u Gašića naselju, a Kesić i izvjesna Vesna, koja je prema riječima komšija od njega mlađa 20-ak godina, živjeli su u vanbračnoj zajednici kao podstanari u jednoj od kuća u Gašića naselju.

Kesić je Vesnu,navodno, često maltretirao i tukao.

Tako je bilo i tog kobnog dana, kada je Vesna spas od pomanihtalog Kesića koji je išao za njom pokušala da potraži nekoliko kuća dalje. Tu ju je Knežević pokušao zaštititi.

"Ne znam da li mu je ona djevojka ili žena, ali je u međuvremenu pobjegla od njega. Kada je prvi put došao otjerao sam ga. Rekao sam mu da je ostavi na miru. Nije prošlo dugo, vratio se opet, a onda nožem napao mog kolegu i mene.. Oborio sam ga na zemlju, no kad sam vidio svoju krv pustio sam ga", ispričao je tada Knežević.

Banjalučko Okružno tužilaštvo danas u popodnevnim satima je predložilo mjeru jednomjesečnog pritvora za Kesića.

Pritvor je predložen zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, te zbog naročite okolnosti da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

O mjeri pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.