Crna hronika
501

Vozač koji je usmrtio pješakinju u Nedžarićima iz bolnice pušten na slobodu

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vozač Semir Rastoder (25) koji je preksinoć u sarajevskom naselju Nedžarići usmrtio pješakinju Š. H. (1987) jučer je iz bolnice Koševo pušten na slobodu, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Kantona Sarajevo.

Rastoder je, o čemu je već pisano ovih dana, velikom brzinom prošao kroz crveno svjetlo te udario pješakinju na pješačkom prelazu. Od siline udara nesretna žena je pala kojih 15 metara dalje, na autobusko stajalište.

Po dolasku na mjesto nesreće ljekari Hitne pomoći mogli su samo konstatovati smrt.

Vozač Rastoder je nakon nesreće prevezen na Kliniku urgentne medicine bolnice Koševo, žaleći se na kontuzione povrede glave, ekstremiteta i kičme.

Semir Rastoder (Foto: Facebook)
Semir Rastoder (Foto: Facebook)
"Pacijent je na KUM dovezen u 22:20 sati, te je zbog povreda na koje se žalio zadržan na opservaciji i tokom sutrašnjeg dana. Nakon toga je, u popodnevnim satima srijede, zbog činjenice da je bio vidno uznemiren, prebačen na Kliniku za psihijatriju gdje je pregledan te mu je predloženo da tu bude zadržan, što je on odbio. Nakon toga je pacijent u pratnji policije napustio bolnicu", kazala je za Klix.ba glasnogovornica bolnice Koševo Muamera Šehić.

Prema nezvaničnim informacijama, iza žene koju je usmrtio Rastoder ostalo je dvoje djece, od pet godina i od tri mjeseca, a ona je stradala vraćajući se s posla.

Prema informacijama iz MUP-a KS, protiv Rastodera će, iako nije zadržan u pritvoru, biti vođen proces u redovnoj proceduri.