Ko je odgovoran za oslobađanje Semira Rastodera: Tužilaštvo optužuje policiju, policija tužioce

Piše: N. J./Klix.ba
4.4.2014. u 13:48
233
312
Ko je odgovoran za oslobađanje Semira Rastodera: Tužilaštvo optužuje policiju, policija tužioce
233
Ko je odgovoran za oslobađanje Semira Rastodera: Tužilaštvo optužuje policiju, policija tužioce Sa mjesta nesreće (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Javnost u Sarajevu je uznemirena nakon što je 25-godišnji Semir Rastoder pušten na slobodu poslije stravične saobraćajne nesreće u kojoj je u utorak navečer Golfom 6 na pješačkom prelazu u Nedžarićima usmrtio majku dvoje djece, 27-godišnju Havu Šljivić-Dovadžija.
Stoga smo od Tužilaštva Kantona Sarajevo, ali i Ministarstva unutrašnjih poslova KS pokušali dobiti odgovor na pitanje iz kojih je razloga Rastoder pušten na slobodu nakon ove nesreće.

"S. R. nije bio lišen slobode od MUP-a KS, tako da tužilac nije ni odlučivao da li ima osnova za predlaganje pritvora prema nadležnom sudu", obrazložio je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva KS Alem Hamzić.

Semir Rastoder (Foto: Facebook) Semir Rastoder (Foto: Facebook)
No, u MUP-u Kantona Sarajevo odbijaju odgovornost. Glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić za Klix.ba je kazao kako je Rastoder pušten na slobodu nakon saslušanja u policiji, a po nalogu nadležnog tužioca.

"On je po izlasku iz bolnice saslušan u policijskim prostorijama, nakon čega je po nalogu kantonalnog tužioca pušten na slobodu", rekao je Nefić.

Dodao je da će policija po kompletiranju dokumentacije vezane za ovu nesreću kompletan izvještaj dostaviti Tužilaštvu KS na daljnje postupanje.

Na ovaj način postupak protiv Rastodera će se voditi u redovnoj proceduri, odnosno on će se braniti sa slobode.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (312)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: