Tužilaštvo KS još čeka nalaze vještačenja nesreće u kojoj je poginula Hava Dovadžija

Piše: N. J./Klix.ba
23.4.2014. u 08:12
71
67
Tužilaštvo KS još čeka nalaze vještačenja nesreće u kojoj je poginula Hava Dovadžija
71
Tužilaštvo KS još čeka nalaze vještačenja nesreće u kojoj je poginula Hava Dovadžija Sa mjesta nesreće (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tužilaštvo Kantona Sarajevo "preduzima određene istražne radnje" u predmetu protiv Semira Rastodera, osumnjičenog za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, izjavio je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva Alem Hamzić.
Dodaje kako je Tužilaštvo naredilo da se izvrši više vještačenja u ovom slučaju, ali i da još uvijek čekaju nalaze tih vještačenja, iako je prošllo više od 20 dana od teške saobraćajne nesreće koju je skrivio Rastoder, a u kojoj je poginula mlada majka dvoje djece Hava Šljivić-Dovadžija.

"Nakon što nam ovi nalazi budu dostavljeni, Tužilaštvo će se odrediti o daljnjim radnjama i mjerama iz okvira svoje nadležnosti, odnosno o donošenju konačne tužilačke odluke u ovom predmetu", zaključio je Hamzić.

Podsjetimo, Rastoder je 2. aprila, dan nakon strašne saobraćajne nesreće, pušten na slobodu, što je uznemirilo javnost, te dovelo do protesta više od 2.000 ljudi na mjestu Havine pogibije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (67)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: