Crna hronika
2

Uzrok eksplozije u Natron Hayatu još nije poznat, tri radnika i dalje u bolnici

Piše: I. P.
Još uvijek nije poznat uzrok eksplozije u krugu maglajske fabrike papira Natron Hayat u kojoj je poginula jedna osoba, a njih šest zadobilo teže ili lakše povrede.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva ZDK, informacije o uzroku će biti dostupne najvjerovatnije sljedeće sedmice.

"Vještak treba još jednom izađe na teren kako bi obavio pregled. Čekamo da nam on potom da svoje mišljenje, dakle ništa prije ponedjeljka ili utorka", rečeno je iz Tužilaštva.

Iz Kantonalne bolnice Zenica potvrđeno je kako se u toj zdravstvenoj ustanovi na liječenju još uvijek nalaze tri osobe povrijeđene u utorak.

"Tri osobe su hospitalizirane u službi za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, stabilnih su vitalnih parametara u znatnom poboljšanju. Pacinenti su na posmatranju, a tok liječenja ide redovnim slijedom", rečeno je iz KBZ-a.

Eksplozija ložnog kotla u krugu firme Natron Hayat desila se 26. jula. Podsjećamo, od primljenih sedam pacijenata jedna je osoba preminula, jedna je puštena kući odmah nakon prijema, a 27. jula dva pacijenta su nakon promatranja otišla na kućno liječenje.