Crna hronika
1.3k

U Vogošći se potuklo više desetina navijača, angažovani i specijalci

Klix.ba
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Na ulicama Vogošće u blizini hotela Sunce oko ponoći su počeli neredi u kojima su učestvovali Poljaci i domaći akteri.

Tuča između više desetina navijača, od kojih je oko 150 poljskih, ubrzo je prijavljena policiji koja je satima pokušavala osigurati ovaj prostor. Angažovan je veći broj policijskih snaga, uključujući i specijalnu jedinicu.

Kako su za Klix.ba potvrdili iz Operativnog centra MUP-a KS, policijske snage su oko 50 minuta poslije ponoći uspjele razdvojiti dvije glavne grupe. No, incidenti su nastavljeni između manjih grupa koje su se nastavile sukobljavati.

Podsjetimo, ovi neredi uslijedili su nakon prethodne tuče na Baščaršiji oko 20:30 sati. Navijači iz Poljske stigli su u toku jučerašnjeg i današnjeg dana kako bi u utorak navečer bodrili Lech iz Poznana. Oni su bili smješteni u hotelu Sunce ispred kojeg se i dogodio novi incident velikih razmjera.

Kako javljaju naši čitaoci, inventar hotela je polomljen, a akteri tuče na ulicama bili su naoružani palicama, plastičnim stolicama iz obližnjih ljetnih bašti i bakljama. Čula se strašna buka i na nekoliko mjesta je zabilježena vatra, a po cesti su ostale letve, kamenje i razni drugi predmeti nastali lomljenjem.

Kod hotela Sunce specijalci su napravili kordon. Tu se nalazi autobus kojim su došli Poljaci i koji je uništen. Prema nezvaničnim informacijama, zapaljen je jedan automobil i oštećeno vozilo hitne pomoći.

Iz MUP-a KS nisu mogli potvrditi da li ima povrijeđenih, napomenuvši da će više informacija biti dostupno tek sutra ujutro.

Bila je blokirana i glavna saobraćajnica kroz Vogošću, a iz Operativnog centra MUP-a KS kazali su da su angažirane sve raspoložive policijske snage.