Crna hronika
892

Okončano divljanje navijača Lecha po Vogošći, stanovnici isprepadani

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Nakon večerašnjeg divljanja navijača Lecha u naselju Vogošća stanovnici ovog naselja nadomak Sarajeva teško da će uspjeti zaspati. Zloglasni navijači vratili su se nakon nereda u hotel u kojem odsjedaju, a stigli su specijalci i konzul i prvi sekretar Ambasade Poljske u BiH Robert Ambroziak.

Pred hotelom Sunce je ekipa hitne pomoći.

Očevici tvrde da se sve počelo kada su oko ponoći poljski navijači s bakljama krenuli prema centru Vogošće, udarajući sve na koje su naišli, a policija je građanima govorila da se sklone.

Potom su nastavljeni sukobi koji su blokirali glavnu ulicu, uništavano je sve što im se našlo na putu, inventar obližnjih kafića, kao i automobili koji su se našli u blizini.

Navijači Lecha bili su smješteni u hotelu Sunce, gdje su i počeli neredi koji su se kasnije proširili na druge manje ulice i trajali su skoro dva sata dok se nisu navijajući i pjevajući svojevoljno vratili u prostorije hotela.

Čitatelji su nam se javili sa brojnim videosnimcima koji svjedoče o ovom događaju nakon kojeg je ostalo mnoštvo polupanih stakala, razvaljenih stolica, a ima i povrijeđenih osoba, o čemu će policija dati više informacija ujutro.

MUP KS je angažovao sve raspoložive policijske snage, rečeno je večeras.

Utakmica između FK Sarajevo i Lecha iz Poznana, na koju su došli poljski navijači, igra se u utorak navečer i samo nam ostaje nadati se da se ovakvi neredi neće ponoviti.