Crna hronika
33

U Sarajevu planulo i 78. vozilo

Piše: E. F.
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U ulici Alibega Firdusa koja se nalazi u sarajevskoj općini Novi Grad jučer je planulo još jedno vozilo. Ovoga puta gorio je automobil Audi A6 koji koristi A. S. iz Sarajeva.

Ovo je 78. vozilo koje je u periodu od juna prošle godine do danas izgorjelo na području Kantona Sarajevo.

Ovoga puta automobil je zapaljen uz pomoć zapaljive tečnosti u 9:40 sati, a izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo posipanjem zapaljivom tečnošću, a potom upotrebom otvorenog plamena od strane nepoznate osobe.

Požar je ugašen od strane vlasnika vozila. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.

Samo nekoliko sati ranije gorilo je vozilo i u ulici Hajrudina Šabanije, u blizini Aerodromskog naselja. Ovoga puta zapaljeno je vozilo sa inostranim tablama u vlasništvu Merime Hodžić Mešić koja je zajedno sa svojim suprugom došla iz Belgije na odmor u našu zemlju.

Kako je kazao medijima, sva je sreća da je i on došao automobilom u Sarajevu te da će se imati čime da se vrate u Belgiju.

Istakao je kako se on zaisgurno nikome nije zamjerio jer ovdje i ne živi te da nema bilo kakvih neprijatelja koji bi mu mogli svetiti na ovaj način. Smatra da su to učinili lokalni pijanice i narkomani i to iz čiste obijesti.

O ovim paljevinama je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.