Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Voze cestom kuda i auta, ali kada je crveno, auta stanu oni prodju kroz raskrsnicu jer misle da ako si na biciklu, semafor za tebe ne vazi... Ako ne mogu proci kroz raskrsnicu, tad skrenu preko pjesackog na trotoar i nastave kroz narod voziti.. Sve dok im se ko u Evropi, ne pocnu pisati kazne ko i svim drugim vozacima, nece se opametiti i mislice da sa biciklom mozes kuda hoces i kako hoces...
@Fant0m Sve je tačno što si napisao, još voze kroz pješačku zonu. Sve je do policije, krajnje je vrijeme da se počnu kažnjavati.
@Fant0m ne pravi se pametan! Biciklista na cesti je ucesnik u saobracaju i vozi cestom jer nema obiljezene staze na trotoaru. Biciklista je obavezan postovati saovracajna pravila kao i vozac automobila, a za njih vrijede isti propisi kao i kazne.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Zao mi je bas momka , moze se svakome desiti , ali i bicklisti bi isto tako trebalo da povedu racuna o tome kako voze .
Je li se meni samo cini ili lik uopste nema prednje kocnice?!
Danas sam bila svjedok situaciji na Mostarskom raskršću, biciklista je bio jako uporan.. toliko da je iza sebe stvorio kilometarsku kolonu, jer on mora da ide sredinom ceste uz most koji je na uzbrdici. I da čovjek bude pametan.. ako mu trubiš, psuje, galami, on ima prednost. Fuj.
Do posla imam 1,5km puta koji nema biciklisticku stazu, ostatak imam stazu, ali je stvarno puno izrevoltiranih, nervoznih vozaca. Taj 1,5 mi svako jutro predstavlja zamor, jos ako sticajem okolnosti neko ne moze da me zaobidje, pa ide sviranje, psovanje.. Dosta vozaca i ne zna da biciklista NE SMIJE voziti trotoarom. Nasim ulicama gdje nema biciklisticke je strasno voziti.
Raja kuka na bicikliste...a nedo vam bog izac na magistralu s biciklom kakvi su nam ne/vozaci.... Jos kad naidje kamiondzija pa stisne na zracnu 2 metra iza tebe
Također, ovi svi vozači auta što pljuju po biciklisitma, Da onda mi biciklisti uzemomo ključ od auta i da vučemo parnice po blatobranima i vratima kada god po tretuaru ne moežemo da vozimo zbog parkiranih stučnjaka?
Pored saobračajne nekulture, mi imamo i hroničnu građevinskui nekulutu, ja tu dionicu na biciklu vozim svako jutro. Svaki treuar i sizlaz sa tretuara je visko preko 20 cm , koliko samo rupa po treuaru ima koje se ne saniraju godinama, psi lutalice koje te svako malo zaganjju su samo bonus level. Nakraju ti prekipi i počneš vozioti po cesti, ko ga šiša,
Da se ne lazemo: saobracajna nekultura u BiH (u Sarajevu posebno) je katastrofalna. Mislim na sve ucesnike (vozaci automobila, motociklisti, biciklisti i pjesaci)! Nazalost.
Pratim na Youtube onaj njemacki par biciklista koji putuju svijetom i njihov svaki video, a prosli su i kroz BiH prije 2 godine. Uvijek me uhvati ljutnja i tuga kad vidim da drzave poput Gruzije imaju bucillisticke staze, a mi nista. A imamo visoko misljenje o sebi, a ovamo guba.
@moja_tetka ismrdimo na fekalije iznoj
Kad si u autu,smetaju ti ostali..kad si pješak,smetaju ostali..kad si biciklista,smetaju ostali...ko je kriv?
@Foze73 krivo je moreeeeeeeeeeeee
nabije slusalice u usi i samo smota i gazi na pjesacki uopste ne gleda da li ce mu vozac stati, da li ga je registrovao, ono unaprijed racuna da ce mu se stati a o prelasku na crveno da ne govorim i voznji po cesti
Biciklisti su mi najgori u prometu, vecinom su to fukare koje ne znaju osnovna pravila prometa i nafuri sa slusalicama koji ne vide i ne cuju, ne kazem i dosta je vozaca motornih vozila nesposobna, ali brate mili ovi s biciklima ocekuju da pazis i sebe i njih.
@Hakoobic po tvom misljenju mi svi koji imamo biciklo trebamo da setamo uz biciklo dok hodamo po trotoaru gdje nema staze da bi vozili na stazi u Vilsonovom setalistu? Nemas blage veze o saobravacaju. Kad kupis biciklo vidjet cemo onda kako ces da vozis.