Pofalići
87

U pucnjavi nasred rakrsnice u Sarajevu jedna osoba ubijena

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U sarajevskom naselju Pofalići, na raskrsnici kod Ekonomske škole je večeras došlo do pucnjave u kojoj je ubijena jedna osoba, potvrdio je za Klix.ba portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

U večernjim satima 12. decembra 2021.godine, tačnije u 21:15 sati, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je zaprimio dojavu da je na raskrsnici ulica Hamdije Ćemerlića-Zmaja od Bosne, područje općine Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je tom prilikom jedna osoba povrijeđena", rekao je Hadžiabdić.

Odmah su na mjesto događaja izašle patrole policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su zadržali jednu osobu kod koje je pronađeno vatreno oružje, a na Pofaliće je stigla i porodica stradale osobe.

Policija osigurava mjesto događaja, a saobraćaj je u ovom dijelu grada preusmjeren na alternativne pravce. Raskrsnica je blokirana i za pješake, a sve je ograđeno žutom trakom.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji rukovodi uviđajem i pod čijim direktnim nadzorom se preduzimaju uviđajne radnje.

Više informacija o događaju će biti poznato nakon što uviđaj bude završen.