Poznati kriminalac
488

U pucnjavi na Stupu u Sarajevu likvidiran vođa narko mreže u Švedskoj Harris Österdahl

N. V.
Foto: I. Š./Klix.ba
Muškarac koji je večeras ubijen na Stupu u Sarajevu je švedski državljanin Harris Österdahl, koji je poznat po brojnim krivičnim djelima, a njihovi mediji navode da je i vođa narko mreže.
Ovaj državljanin Švedske najvjerovatnije ima 30 godina, prema podacima švedske policije. Zajedno s bratom Dennisom se bavi prodajom narkotika, za šta su i osuđivani.

Švedski mediji navode da je Harris Österdahl vođa narko mreže "Profit" te da je prije pet godina posljednji put osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i to zbog organizovanja narko lanca.

Osim toga je, zajedno s bratom, bio osuđivan i zbog prekršaja o korištenju oružja, podmićivanja, dopinga, nedozvoljene vožnje te korištenja Facebooka za prodaju droge i kućnu dostavu.

Inače, pucnjava se dogodila oko 16:30 sati večeras u naselju Bulevar gdje su dvojica muškaraca na biciklu ispalila rafal u državljanina Švedske. Tom prilikom je povrijeđen i bh. državljanin.

Napadači su imali ruksak u koji su upadale čahure te su vrlo brzo pobjegli s mjesta pucnjave.

Policija je potvrdila da je ubijena jedna osoba, a da se drugoj utvrđuje stepen povreda. Ogradili su mjesto pucnjave, blokirali dio naselja, a u toku je i potrega za napadačima.