Crna hronika
47

U neredima tokom sarajevskog derbija povrijeđeno 15 navijača

Piše: M. N.
Foto: Nedim Grabovica (Foto: Klix.ba)
Foto: Nedim Grabovica (Foto: Klix.ba)
U neredima koji su se dogodili tokom gradskog derbija između Željezničara i Sarajeva, povrijeđeno je 15 osoba koje su zatražile pomoć od tima Hitne medicinske pomoći koji se nalazio na stadionu Grbavica, potvrđeno je za Klix.ba u Hitnoj medicinskoj pomoći KS.

"Poslali smo dodatnu ekipu na stadion kako bi dovezli povrijeđene u prostorije Hitne pomoći. Pacijenti su zadobili opekotine od baklji, povrede od suzavca, povrede glave i sumnjamo na jedan lom pete. Pacijenti su upućeni na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu", rekla nam je šefica smjene Hitne medicinske pomoći.

Na KUM KCUS-a stiglo je sedam povrijeđenih navijača. Kod sviju su ustanovljene lakše povrede, ali su zbog mjera predostrožnosti i bolova na koje se žale upućene na druge klinike.

"Š.A 1981. godište zadobio je lakše povrede obje pete i upućen je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. P.A. 1980. godište poprskan je suzavcem u oči i upućen je na Očnu kliniku, te će biti pušten. Dž.E. 1993. godište zadobio je kontuziju kostiju lica. Nisu lomovi u pitanju i upućen je na Odjel za maksilofacijalnu hirurgiju da mu se uradi dodatna dijagnostika. B.N. 1987. godište je zadobio lakše povrede glave i pušten je kući. M.F. 1995. godine zadobio je povrede glave ali i žali se na bolove grudnog koša pa je upućen na Kliniku za torakalnu hirurgiju. Dž.N. 1994. godište ima lakše povrede glave, ali žali se na bolove u koljenu te je upućen na Ortopediju ali nema fraktura i Č.D. 1995. godište ima lakše povrede glave ali ja također upućen na Ortopediju zbog povrede desnog koljena. Svi bi trebali biti pušteni na kućno liječenje", rekla je za Klix.ba Muamera Šehić, portparolka KCUS-a.

U MUP-u KS rečeno nam je da nije bilo privedenih osoba.