Crna hronika
472

U masovnoj tuči i pucnjavi u Sarajevu povrijeđene četiri djevojke i muškarac

Piše: D. B.
U masovnoj tuči i pucnjavi koja se dogodila sinoć u sarajevskoj općini Stari Grad povrijeđeno je pet osoba, potvrđeno je za portal Klix.ba iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Sinoć je u sarajevskoj ulici Hamdije Kreševljakovića oko 22:00 sati došlo do sukoba imeđu dvije grupe osoba, nakon čega je došlo do pucnjave, a korišten je i nož. Pet osoba je povrijeđeno, tri su zadobile teške, a dvije lakše tjelesne povrede. Jedna osoba je uhapšena zbog posjedovanja pištolja i pomaganja osobi koja je upotrijebila oružje.

Povrijeđeni su prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje im je ukazana ljekarska pomoć. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo u prisustvu kantonalnog tužitelja.

"Na Kliniku urgentne medicine primljeno je pet osoba oko 22:30 sati. Pacijentica inicijala E. L. (1997) primljena je sa ubodnom ranom u predjelu grudnog koša i upućena je na Kliniku za torakalnu hirurgiju na liječenje. Pacijentica D. K. (1993) ima prostrelnu ranu na stražnjici, zbog čega je upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Pacijentica S. DŽ. (1993) ima prostrelnu ranu lijevog skočnog zgloba i frakturu potkoljenice te je i ona upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju na liječenje. Pacijentica H. A. (1992) je primljena sa ubodnom ranom lijevog koljena te je nakon ukazane liječničke pomoći puštena na kućno liječenje. Pacijent T. F. (1991), jedini muškarac, ima ubodnu ranu lijeve natkoljenice. On je nakon ukazane pomoći pušten kući", izjavila je za Klix.ba glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić.