Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Federalni rudarski inspektor ima posla da radi 24/7 i da ne moze ni 50% stici da zavrsi, eto koliko se po propisima radi.
Inspektori u rudnicima samo dodju i najave svoj dolazak pet dana prije da se sve sredi sto nije propisno, a nikada nijedan inspektor nije usao u pogone da vidi kako rudnicki pogoni svi izgledaju iznutra inace bi ih sve zatvorio, motori pod vodom, strujni kablovi pod vodom, na sve strane opasnost po zivot, a inspektora odvedu na rucak i koverta u ruke.
bilo kakva plata koji rudari imaju malo je
G Čavalić je nedavno imao inicijativu da struja ne poskupi da bi se zaštitile "višečlane porodice" koje navodno "mnogo troše" Samo se zaboravilo da se iz računa za struju plaćaju I hiljade rudara. Jesu li oni LjUDI? I da se uštedilo na njihovom zdravlju i životu da bi neki mogli imati 5 mobitela po 500 KM u porodici. Kojoj je eto puno 5 KM struje više. Neka sad objasni uštedu porodici OVOG čovjeka.
Glupane blok tarife bi ljude dovele do prosjackog stapa, cijena struje je i ovako previsoka, kakvih 5 KM vise, zbog takvih kao ti i jesmo u qrcu, 2 neurona u glavi se ganjaju !
@Nightwing Ti očito nemaš dovoljno neurona u mozgu da zaradiš ni za minimalnu platu i platiš najjeftiniju struju u Evropi kad bi spao na prosjački štap zbog 5 KM. Pa bi da štediš na zdravlju i sigurnosti rudara, sam si očito nesposoban za život pa tražiš sadaku s tuđih leđa.
Populacija traži da struja bude skoro pa džaba, za njih kao da dolazi iz utičnice. Opšta kuknjava je bila nedavno zbog poskupljenja od 5-6 maraka po računu. Niko se ne pita ko je proizvodi i kako. Nikoga ne interesuje ni infrastruktura koja to omogućuje niti termoelektrane ni rudnici ni rudari, ni od čega se sve to gradi i održava. A kad se ovako nešto desi onda svi "puni saosjećanja"
Samo da Elektroprivreda smanj administraciju, takodje i rudnici za 20% eto pozitivnog poslovanja.
nije najiskusniji nego onaj sto najvise potura ledja
Bitno ke da se elektroprivredi isplacuje pomoc po 2500 km,a rudarima po 500 ali i to nije sigurno..to je ta prvada
Uzas, jadan covjek. Nadam se da ce ga naci i da je ok i da svi rade najvise sto mogu da ga nadju
Iskreno se i od srca se nadan da ce covjek biti spasen a Rudari nek se dozovu pameti pa kad budu morali plate da silom i strajkom traze nek onda lijepo lopatama krampama udzu u preudobne prostorije ministara gdje se natezu sa svalerkama pa nek im kicme polome jer Rudari nikad nezna hoce li se ziv vratiti iz jame dok su uslovi rada katastrofalni kao i plate
Pa ugalj a i rudari se plaćaju iz računa za struju koja je najjeftinija u Evropi. Šta se sad čudite. Nedavno su svi građani kukali I plakali što će im račun porasti za 5-6 KM nakon 9 godina I opet nije porasla. Uštedilo se na sigurnosti i zdravlju ovog čovjeka i njegovih kolega a sad na forumu svi bi im "krvi dali" . Ali ne bi 6 KM.
Molim Allaha da se nadže živ i zdrav,a ako preseli Allahovom voljom na bolji svijet,da mu Allah olakša život u kaburu i da ga uvede u Džennet,a nadam se da če ga nač živog i zdravog
Što ne zatrpa Željku , Milorada , sina Dragana , vehabiju Isaka itd
Sindikalac: "zatrpan prvi kopač koji je jedan od najiskusnijih rudara." Koliko vrijedi ovo izlaganje riziku najiskusnijeg kopača? Sumnjam da ga plaćaju više od ostalih rudara i uhljeba u kancelarijama.