Lopovi pušteni na slobodu
0

U Ljubuškom nađen Audi A6 koji je ukraden u Sarajevu

Piše: N. J.
Audi koji je ukraden u Sarajevu (Foto: MUP ZHK)
Policajci iz Ljubuškog u utorak su pretresli kuću i okućnicu Ž. S. (35) iz Hrašljana u općini Ljubuški te zaplijenili pet skupocjenih automobila za koja se sumnja da su ukradena.

Pretres je uslijedio nakon uspješne akcije u ponedjeljak navečer u kojoj je zaplijenjen automobil SsangYong, tip Rexton, koji je također ukraden. Bio je to rezultat pojačane kontrole saobraćajnica, nakon što su policajci dobili informacije da će ukradeni automobil biti dovezen na područje Ljubuškog. Tako je u mjestu Grabovo Vrilo zaustavljen Mercedes hrvatskih registarskih oznaka koji je šlepao SsangYonga, tip Rexton, njemačkih registarskih oznaka.

Mercedesom je upravljao T. I. (42), a SsangYongom Ž. S. (35), oba s prebivalištem u mjestu Hrašljani. Obojica su lišeni slobode, a nakon saslušanja u policiji opet su pušteni na slobodu. Ovi automobili su zaplijenjeni, baš kao i još pet vozila nakon pretresa kuće i okućnice Ž. S. Riječ je o sljedećim automobilima: Audi A6, bez motora, koji je ukraden u Sarajevu u julu ove godine, još jedan Audi A6 bez motora, Mercedes CL 500, Nissan, Renault Valsatis.

U toku su provjere porijekla svih vozila, osim onog čije je porijeklo već utvrđeno. O svemu će biti proslijeđen izvještaj nadležnom tužilaštvu.